2011-10-18

Hemmatid

En lugn dag i hemmets vrå vilket kändes helt ok med tanke på att det vräkte ner regn och stormade det värsta under merparten av dagen. Elias och Alvar höll mig sällskap hemma. Elias har haft det lite tufft den senaste tiden. Först åkte han på en lunginflammation och när han väl blivit kvitt den så fick han halsfluss. Två penicillinkurer och en hel del hemmatid. Egentligen en otrolig tajming att jag är hemma och pappaledig tillsammans med Alvar. Att behöva vara hemma nästan tre veckor med sjukt barn hade satt en hel del käppar i hjulet för jobb och träning.

Vaden har bara på någon dag blivit klart bättre vilket var som jag hade räknat med. Bristningar i vaden är ofta mindre och läker ihop snabbare. Bristningar som jag fått i baksida lår har varit betydligt mer svårläkta vilket jag misstänker har att göra med att det är en större muskelgrupp. Idag kunde jag lätt belasta vaden utan att den protesterade och jag avverkade därför en timme på cykeltrainern nere i källaren för att få lite genomblödning i muskeln och på så sätt påskynda läkningen.

Utöver detta hann jag åka på kungligt med stryk i Hello Kitty-memory av dottern, återta lite creds hos barnen med att äga fullkomligt i tv-spel (30 års intensivt spelande har vissa fördelar när man ska imponera på den yngre generationen) samt läsa Harry Potter. Jag klagar inte. Livet är gott.