2011-10-10

Kamp mot klockan

Den gångna helgen har präglats av snörvel, hosta och hängig känsla. Jepp, till sist fick även jag en släng av den förkylning som härjat bland övriga familjemedlemmar.

Redan under förra veckans andra intervallpass kände jag att kroppen inte var på topp. Funderade en lång stund på om det var vettigt att genomföra passet. Valde tillslut att testa och kliva av om det kändes kass. Men så är det ju det där med reptilhjärnan. Den är svår att ta kommando över då man väl är igång med intervallerna.

Skissen för passet var en stege enligt: 1/2/3/2/1 km @3:05/05/05/03/00, StåP: 45''/60''/90''/60''. Alltså en stege där farten var satt till 3:05/km förutom de två sista som skulle gå i högre fart 3:03 och 3:00. Under den andra intervallen (2km @3:05) kände jag att kroppen inte svarade upp på det sätt jag hade önskat. Bestämde mig då för att skruva ner farten en aning under den svåra 3km-intervallen från 3:05 till 3:09. Lyckades jobba mig igenom den fast med slitage. Skruvade upp farten en aning till den näst sista intervallen, fast till 3:05 och inte 3:03. Upp på sista var det 3:00-fart som gällde och även om pumpen fick jobba på så lyckades jag knyta ihop säcken och slutföra passet.

Nåväl, även om passet genomfördes med hyfsat resultat så var det dyrköpt. Dagen efter bröt ebolan ut och jag har sedan dess känt mig hängig. Fredagen blev årets andra ofrivilliga träningsfria dag. Resten av helgen lyckades jag ändå dra igång träningen igen men kroppen har inte skakat av sig förkylningen. Så nu är det en kamp mot klockan för att hinna tillfriskna i tid så att jag kan få igång kroppen till Hässelbyloppet kommande söndag.

Inga kommentarer: