2011-10-13

Nya intervaller

Igår var det återigen dags att försöka springa lite snabbt. Intervallpasset var det första sedan i torsdags förra veckan då förkylningen slog till. Jag var lite orolig över passet och hur det skulle gå. Dels var skissen ingen söndagspromenad utan skulle kräva en ordentlig insats från min sida. Vidare kände jag att jag såväl fysiskt som mentalt behövde ha med mig ett gott resultat från passet. Fysiskt för att försöka få igång kroppen och få tillbaka lite av det flås som man snabbt tappar vid sjukdom. Mentalt för att det betyder mycket att ha ett gott resultat i ryggen då man väl ställer sig på startlinjen inför en tävling.

Coachen hade aviserat långaintervaller med några korta som avslutning enligt: 5km @3:12, PJ: 3', 3km @3:05, PJ: 2', 1km @3:00, 2x500m. Ute var det småkyligt och lite blött, känns som om både handskar och vantar blir en del av löputrustningen från och med nu. Känslan var bra i benen även om hostan fortfarande besvärar mig och täpper till lite av inandningen. Känns lite frustrerande att inte kunna supa in så mycket syre som jag normalt kan. Hur som helst så sparkade jag igång passet med 5 km i nåt som skulle liknas vid tröskelfart. Inledningsvis kändes det ganska avigt men efter några kilometer hade jag kommit in i det hela och kunde klocka av 15:55 på intervallen, alltså 3:11/km. Lätt jogg i tre minuter och sedan ut på andra intervallen över 3 km i högre fart. Märkligt nog kändes denna nästan lättare än den första och jag kunde klocka av den på 9:12, det vill säga 3:04/km. Två minuter lätt pausjogg och sedan en tusing som kändes riktigt bra. Tiden för den blev 2:55. Passet avslutades sedan med två 500ingar i fri fart. Jag kände en lätt irritation i höger vad och vågade inte pressa på fullt utan fokuserade på tekniken istället.

Utfallet på passet blev trots allt ganska bra även om känslan i lungorna inte var det. Coachen bad mig dra ner på distansen nu de kommande dagarna innan tävlingen för att ge lungorna en chans att återhämta sig. Alltså blev det en vilodag idag vilket kroppen verkar uppskatta. Hostan är mindre nu och jag känner mig piggare. Skönt att konstatera att återhämtningen går åt rätt håll.