2011-11-21

Helg med biobesök

Ytterligare en helg till ända och ytterligare en hel del aktiviteter som hunnits med. Under lördagen begav mig tillsammans med Elias och Venla till Mordor (läs: Söder) för att titta på bio. Studio Ghiblis nya film Lånare Arrietty stod på programmet. Barnen (och jag) fullkomligt avgudar Ghiblis filmer med Miyazaki i spetsen. Några av deras mästerverk är Min granne Totoro, Princess Mononoke, Spirited Away och Ponyo. Och Lånaren Arrietty gjorde oss inte besvikna. Filmen osar härlig atmosfär och känslan och närvaron i de tecknade animationerna är fantastiska. Inga genomonda eller genomgoda personer. Alla har sina egenskaper och sidor. Lite mer komplext och lite mer gripande. Inga framstressande tempoökningar i filmen heller som de amerikanska animerade filmerna ofta brukar stoltsera med. Istället byggs stämningen upp successivt och spelar på suggestiva känlsor. Mycket imponerande och filmen är utan tvekan årets i särklass bästa animerade film. Rekommenderas varmt. Det verkar inte bara vara jag och barnen som gillar filmen. Den har bokstavligen håvat in toppbetyg överallt. Passar på att tipsa er om recensionerna från DN och SvD.

Senare under lördagen begav sig barnen hem till farmor och farfar. Jag ilade snabbt hem och avverkade veckans tredje intervallpass. Denna gång var det lite snabbare saker som Coachen skissat upp till: 5x2km @3:08, PJ: 2' @4:20. En ganska hög fart för att vara 2km-intervaller men den generösa pausjoggen på två minuter i 4:20-fart gjorde att jag hann återhämta mig fullt mellan intervallerna och således höll sig både snitt- och maxpuls på låga och fina värden.

Söndagen inleddes med lite shopping och mathandling innan jag stack ut på ett light-långpass. Klockade in lätta 23 km på 1:36 och summerade upp veckan till lite över 14 mil. Senare under eftermiddagen bakade Mamma Marika och barnen tiotusen stycken pepparkakor. Minst.

Inga kommentarer: