2011-11-28

Helgsummering

Vaknade upp och konstaterade att de varit ute och sandat alla gångbanor i närområdet där jag bor. Måste erkänna att det kändes verkligt märkligt. Det var ju som bekant elva plusgrader igår och inte var det minus på morgonen heller. Så nu ligger det ett ganska tjockt gruslager på de tidigare så rena och fina gångbanorna. Sabbar för alla löpare, cyklare, rullskidåkare och skejters. Och sedan kan man undra hur mycket skattepengar som gick åt den här lilla utflykten? Till på köpet skvallrar väderleksrapporterna om 5-10 grader tills på fredag. Och då snackar vi alltså plusgrader.

Helgen inleddes med att Mamma Marika kommenderade upp storstädning och mellanvåningen i huset. Elias och Venla hade mycket taktiskt flytt huset hem till farmor och farfar. Kvar blev alltså jag och Alvar med Mamma Marika som kommenderade upp städning av allt. Det skurades, torkades, fejades, steamades, dammades, dammsögs och moppades. Mattor vädrades, soffor flyttades, kökslådor rensades. Listan var lång och fullständigt komplett. Själv innebar detta lite strul med träningen. Men på något magiskt sett lyckades jag ändå klämma in två pass (ett tidigt och ett sent) och bocka av de nödvändiga 20 km om dagen som gäller för min del.

Söndagen bjöd på varmt väder (11 plusgrader), lite regn och blåst. Medan Herr Larms dotter hade sin gymnastik under två timmar så stack vi ut på långpass tillsammans. Larmen rekade upp en perfekt runda på Järvafältet. Visst, det var lite lerigt och grisigt på sina håll men inne bland skogen var vi ofta helt skyddade från Berit som annars fläktade på rätt bra.

Konstaterade då jag gick igenom veckans träning att jag för femte veckan i rad skrapade ihop lite drygt 14 mil, ett långpass och två riktigt bra intervallpass. Framför allt var jag mycket nöjd med passet 5km @3:15, 4km @3:12, 3km @3:10, PJ: 3' @4:30. Spänningshuvudvärken verkar ha gett med sig och kroppen svarar nu upp mycket bra på den träning jag matar den med.

Inga kommentarer: