2011-11-11

Lugna sköna fredag

Fredag och en hel del aktiviteter på programmet. Under förmiddagen fick vi besök från Finlandslandet av barnens kusiner så det har varit bra drag i huset. Totalt sett sex barn under taket så ljudnivån har varit smått hysterisk. Det är vid tillfällen som dessa som man fattar hur mycket det sliter att ha en hög och skränig ljudnivå runt sig hela tiden. Energin bara rinner bort.

Nåväl, eftersom det inte gick att lägga Alvar i sin vanliga säng på grund av allt stök och stoj i hemmet så packade jag ner honom i vagnen och la honom utomhus. Sedan var det brått. Upp på bandet och landa in dryga 20 km med intervaller. Jag gillar inte att bränna hårda intervaller på förmiddagen men idag fanns det ingen lucka så det var bara att acceptera situationen.

Coachens skiss såg ganska krävande ut. Fyra intervaller om 3 kilometer i 3:10-fart med tre minuters pausjogg i 4:30-fart. Alltså: 4x3km @3:10 +1, PJ: 3' @4:30. Insåg ganska tidigt att jag skulle få bjuda till ganska ordentligt om jag skulle rå hem passet. Att springa så pass långa intervaller i hyfsat hög fart är inte något jag just nu är direkt van eller optimerad för. Hur som helst så löptes de två första igenom lugnt och behärskat. Under tredje började det svida på lite grann mot slutet och under fjärde och sista var det en kamp mot skallen. De dryga nio minuterna som intervallerna varade upplevs som bekant längre då man direkt går in i intervallen och är trött. Men allt gick bra och jag var nöjd med passet efter omständigheterna.

Efter detta var det bara att packa in Alvar och Venla i bilen och bege sig till simskolan för Venla. Alvar var hyperaktiv och jag fick jaga honom överallt på golvet och i trapporna i simhallen. Ganska mör i bilen på vägen hem men fredagspizzan fungerade som bra plåster på såren.

Nu helg!

1 kommentar:

swyzak sa...

Jag vet inte om mina "hektiska" dagar ens tål att jmf med dina... Vild skit! Bra plogat pass där iaf...