2011-11-23

Simskola

I måndags var det återigen dags för simträning med barnen. Både Elias och Venla är riktiga fenor i vattnet vilket säkert kan förklaras med att vi sedan spädbarnsålder regelbundet bada med dem i tur och ordning babysim, simhallen och sedan simskola. Sedan ska även Mamma Marika ges lite cred. Även hon glider obehindrat fram i vattnet i kontrast till mig som egentligen bara behärskar bröstsim. Alla andra simsätt ser bokstavligen tragiskt ut. Jag är dock strong i saunan. Där är det få som matchar mig vilket är skönt för självförtroendet. Att bege sig till simhallen handlar ju i mångt och mycket om att pressa sauna så mycket som möjligt eller hur?

Nåväl, hur som helst så har barnens simträning intensifierats på sistone och dessutom är det ju två barn som nu ska på simskola och tekniksim. Om något år är det tre stycken då Alvar säkerligen växlar upp och jag undrar lite hur det ska administreras.

Så tillbaka till simhallen i måndags. Elias simmade några längder på egen hand medan Venla hade sin träning. Jag hade precis alternativtränat med att bära upp Alvars barnvagn på läktaren och precis fått honom att ta en eftermiddagstupplur. Då jag fick två sekunders andrum räknade jag ut att de senaste fyra dagarna spenderat tre av dessa i simhallen. En ganska bra närvaro och faktum är att jag loggar fler timmar i simhallen än i löpspåret. Och då var förra veckan trots allt en 14mila-vecka som konsumerar lite tid.

Osså är man ju lite orolig. Håller jag på att nära och fostra blivande simmare vid min barm? Hu! Visserligen är barnen helpepp på löpning också men det finns inte samma utbredda strukturerade träning (så vitt jag vet) veckovis för barn från fyra år och uppåt en bit. Här är simskolan/tekniksimningen en förebild. Barnen fostras i att lära sig simma för att sedan om intresse finns pröva på lite andra simsätt och öva upp tekniken i dessa. En liten tankeställare för alla friidrottsklubbar runt om i landet.