2011-11-10

Snabbdistans light

I onsdags var det återigen dags att springa lite snabbt efter en hel del mängdtröskande de senaste dagarna. Det kändes både kul och stimulerande att byta den vanliga distansfarten mot lite snärtiga saker.

De första veckorna efter säsongsvilan har Coachen kryddat upp med lite lättare snabbdistanser och intervaller vilka sedan successivt ska skärpas till i både längd och intensitet. Det som primärt ska förbättras under denna fas i marathonförberedelserna är att stärka den aeroba kapaciteten. Efter det väntar en period vars fokus är att förbättra den aeroba uthålligheten och sedan slutligen några veckor innan maran så handlar det om att träna den tilltänkta marathonfarten.

Med detta i åtanke avverkade jag en lättare snabbdistans på bandet i 30 minuter där jag efter uppvärmningen successivt ökande farten från 3:25 ner till 3:10 och där jag varierade lutningen en aning på vägen. Den totala sträckan för snabbdistansen blev drygt 9.2 km och snittfarten 3:17. Ett ganska behagligt pass som varken slet flåsmässigt eller muskulärt. Ändå var det ett väl avvägt uppstartspass och jag kommer de kommande veckorna nu bygga på detta pass både med längd och fart men förhoppningsvis landa in ungefär samma pulsvärden.

Efter snabbdistansen pustade jag ut lite innan duschen och passade då på att dricka en Gainomax. Dottern Venla tittade med stora ögon på mig och drycken varvid hon sedan frågade om det var dunderhonung som jag drack.

Kids.
Gotta love 'em!