2011-12-17

3/4/5/6 km @3:20, PJ: 5' @4:10

Veckans andra kvalitetspass genomfördes i fredags. Jag velade länge och väl om jag skulle försöka mig på att avverka passet utomhus eller om det (igen) skulle bli på löpbandet. Farfar understödde och kom över strax innan lunch och passade Alvar (som sov lunch) och Venla som var hemma från dagis. Då underlaget var bra så bestämde jag mig till sist för att köra utomhus. Visst, det var inte direkt inbjudande. Det regnade, var ruggigt samt en del besvärande blåst.

Hur som helst så var jag utsvulten på att få springa snabbt utomhus. Veckorna sedan Hässelbyloppet i oktober så har jag avverkat så gott som alla snabba pass på band (undantaget Bore cup) och även avverkat 10 av de 14 mil jag snittar i veckan på just band. Skälet till detta är att jag är pappaledig och hemma med Alvar och jag får helt enkelt anpassa löpningen då han sover lunch/eftermiddag.

Nåväl, en kortare uppvärmning och sedan var skissen: 3/4/5/6km @3:20, PJ: 5' @4:10. Alltså ett ganska långt och hårt pass. Fyra intervaller över 3/4/5/6 km som skulle gå i 3:20/km-fart och en pausjogg på 5 minuter i 4:10. Kroppen var tung och rätt sliten. Jag har kört på med ganska mycket mängd och kvalité samt fått sömnen lite störd de senaste dagarna då Alvar sovit lite ryckigt under nätterna. Lillgrabben har fått ett par till tänder och det är väl kanske det som stör hans skönhetssömn.

Nåväl. Jag var lite trögstartad och tyckte att första intervallen över 3 km kändes lite kantig. Men sedan fick jag upp ångan lite och hittade flytet och tog mig igenom intervall två och tre (4 och 5 km). Inför sista hade regnet tilltagit och så även blåsten. Jag hade även över 18 km i benen och kroppen var väl inte direkt fräsch. Bara att plocka fram pannbenet och jobba sig igenom den. Snittade in alla intervaller strax under 3:20 vilket innebar att jag matchade Coachens skiss. Pausjoggen höll jag strax under 4:10, närmare 4:05. Mot slutet var jag lite sliten och tung i kroppen men det kan förklaras av att jag hade över 25 km totalt för passet och en kropp som redan innan start var rätt nerkörd. Pulsvärdena indikerade dock att jag lagt ansträngningen perfekt. Den höll sig hela tiden inom den aeroba gränsen vilket indikerar att det finns en hel del till att ta av om jag bara hade fått springa med en lite mer utvilad kropp.

Inga kommentarer: