2011-12-19

Alvar ett år!

Alvar, en älskad ettåring!

I lördags levlade Alvar upp från noll år till ett år! Alvar var på strålande humör och verkade uppskatta all uppståndelse runt honom. Till på köpet har han blivit väldigt stadig på benen och promenerar nu omkring i hemmet mäkta stolta.

Strax efter lunch på lördagen kom farmor och farfar över tillsammans med Elias och Venla som sovit över hos dem. Tillsammans begav vi oss vidare mot Ulrikdals slott där det vankades julbord. Väldigt trevligt och julbordet höll högsta kvalité. Alla var mätta och glada då vi rullade hemåt. Väl hemma så fikade vi lite tillsammans och Alvar fick öppna lite födelsedagspaket.

Måste erkänna att det känns lite märkligt att Alvar redan hunnit bli ett år. Tiden går så otroligt snabbt. Det känns som igår som han bara var ett litet knytte som man kunde bära med en arm i famnen. Det är även väldigt kul och spännande att se hur Elias och Venla agerar och tar hand om Alvar. Elias och Venla kan vara lite gnabbiga och i luven på varandra som syskon ofta är (?) men då det gäller Alvar så är de båda mycket måna om att han ska ha det bra och trivs. Faktum är att Alvar fungerar som en liten medlare och diplomat. Så fort han är i närheten så lugnar Venla och Elias ner sig några kilon. Och som ni förstår så uppskattas det ganska mycket som småbarnsförälder.

Som ni säkert alla observerade så gjorde vintern sitt intåg under helgen. Snö, regn och plask och blask. Helt vedervärdigt. På söndag stod det långpass 2:!5 på programmet och det var minst sagt lite mental uppförsbacke då jag snörde på mig löpskorna för passet. Föret utomhus var allt annat än inbjudande och inte blev det bättre av att jag stämt möte med Herr Larm redan 08:30 (som redan varit igång sedan 08:00). Sagt och gjort så brände jag av de 20 första kilometerna utomhus innan jag släppte av Larmen hemma hos sig. Den återstående dryga milen körde jag på löpbandet i hemmets trygga och torra vrå och det ångrade jag inte en sekund. Totalt sett blev långpasset lite drygt 31 km vilket var en bra genomkörare och stärkte förmodligen skallen mer än kroppen då vädret utomhus var mäkta deprimerande. Återigen en ny 15mila-vecka som innehöll två kvalitetspass och ett långpass. Lite trött och sliten känsla under mitten av veckan till följd av många sidoaktiviteter men jag stod pall och jobbade mig igenom det.

Venla, Alvar och Elias. Lika som bär?