2011-12-12

Helgbestyr

Helgen smygstartade med fredagens kvalitetspass som denna gång var skissat till en längre snabbdistans i progressivt ökande fart enligt: 72' @4:00->3:20, 9' @4:00/3:54/48/42/36/30/25/20. Värmde upp med några kilometer innan jag påbörjade den 72 minuter långa snabbdistansen. Var 9e minut ökande jag sedan successivt farten enligt ovan nämnda schema. Puls och ben kändes rakt igenom pigga och svarade upp bra. Snittpulsen höll sig hela tiden inom den aeroba gränsen vilket stämde väl överrens med passets mål och utformning.

På lördagskväll var det årsmöte och fest tillsammans med Klubben. Snabbt och smidigt möte som sedan övergick till fest där det bjöds på mängder av goda medhavda rätter. Trevligt sällskap, härlig atmosfär och givetvis bara löpsnack. Kan inte bli bättre.

Under söndagen fick vi besök från Finlandslandet av två av barnens mostrar samt kusin. Vi möttes upp vid Skansen där vi tittade lite på julmarknaden. Dessvärre var det rått i luften och en del blåst så det var hiskeligt kallt. Då vi kom hem tog Mamma Marika med sig Alvar till Elias tekniksim. Jag var hemma med Venla och fick då en lucka att genomföra veckans långpass. 105 minuter på löpbandet avverkades med bra skalle genom hela passet. Totalt skrapade jag ihop 27 km och sprängde in några tempohöjningar avslutande hälften på passet för att lätta upp det lite mentalt enligt: 2x(5x3') @3:20, PJ: 2', SPJ: 4'.

Veckan summerades upp till drygt 15 mil innehållandes två snabbdistanser och ett långpass med farthöjningar.

Inga kommentarer: