2011-12-31

Lästips

Med årets sista bloggpost så vill jag passa på att tipsa er om en massa härliga löpartiklar som publicerats på nätet de senaste dagarna. Först ut är tre stycken årssammanfattningar för dam- och herreliten på globalnivå som publicerats hos iaaf.org. Det är ingen mindre än vårt eget statistikorakel Lennart Julin som tillsammans med sin finske kollega Mirko Jalava har författat dessa. Mycket intressant läsning!
2011 - End of Year Reviews - Middle Distances
2011 - End of Year Reviews - Long Distance, Track
2011 - End of Year Reviews - Road: Running/Race Walking

Fortsätter vi på årssammanfattningar så har den gode Julin via friidrott.se även publicerat en artikel gällande utvecklingen på marathon 2011 för svenska damer. Där kan vi läsa oss till att det skett en positiv utveckling både på bredden och i den absoluta toppen (Isabellah Andersson).
Svenska damernas utveckling på marathon 2011

Sedan har vi en sammanfattning över den tragiskt bortgångne Samuel Wanjirus löpkarriär som tog fart ordentligt då han flyttade till Japan och bedrev sin träning där. Hans allt för tidiga och onödiga bortgång gör mig både ledsen och besviken då jag drygt ett halvår efter incidenten tänker tillbaka på det.
Japan in Wanjiru - In Conclusion

Avslutningsvis så fick jag för någon vecka sedan väldigt goda nyheter från min sponsor Asics som via ett pressmeddelande tillkännagav att de kommer öppna en flaggskeppsbutik i centrala Stockholm och även flytta sitt huvudkontor till samma fastighet. Butiken kommer erbjuda alla kunder massor av intressanta löprelaterade saker. Spännande!
ASICS öppnar butik i centrala Stockholm

Så med dessa lästips vill jag önska er alla ett gott nytt år!