2011-12-02

Mera backe

I onsdags var det dags för veckans andra intervallpass. Denna gång var det backintervaller som stod på programmet. Dessvärre insjuknade Alvar under kvällen och höll mig därför vaken nästan hela natten. Redan innan start kände jag mig trött och utmattad vilket fick mig att fundera på om det verkligen var klokt att försöka genomföra passet. Tog mig dock samman och valde att göra ett försök.

Coachens skiss löd: 3x4km (1km @3:20 +3, 1km @3:17.5 +2.5, 1km @3:15 +2, 1km @3:12 +1.5), PJ: 3' @4:30. Alltså ganska stygga intervaller. Både med lutning och hög fart. La Alvar att sova lunch, värmde sedan upp med sex km och sedan lite tempostegringar. Därefter sparkade jag igång intervallpasset. Första serien avverkades med kontrollerad ansträngning. Det var tyngst inledningsvis på de höga lutningarna men flöt på bra i de lite högre farterna med lägre lutning. Under andra serien började nattens uteblivna sömn göra sig påmind. Jag fick ta i och även fokusera hårt mentalt för att hantera den 4km långa intervallen. Mitt under denna började även mobilen ringa frenetiskt. Inte mindre än fyra missade samtal. Jag ville för allt i världen inte avbryta mitt under en intervall. Således greppade jag mobilen under pausjoggen och kontrollerade samtalslistan. Två missade samtal från skolan, ett från frun och ett från farfar.

Jag förstod direkt vad det var frågan om. Elias hade säkert insjuknat och behövde hemtransport. Ringde snabbt upp skolan och fick detta bekräftat. När jag sedan ringde upp farfar så var han redan på väg till skolan för att hämta upp sonen. Verkligen snällt och uppskattat. Efter 3:30 var allt detta hanterat och klart och jag kunde då påbörja den tredje och sista intervallen. Nu var det verkligen uppförsbacke i dubbelbemärkning. Jag hade tappat både fokus och rytm under pausen på grund av allt ringande. Jag fick slita direkt från början men lyckades arbeta mig igenom de två inledande kilometerna. Mellan kilometer två och tre samt tre och fyra tog jag 10'' ståvila då Elias tillsammans med farfar kom hem från skolan och bytte några ord med mig.

Lyckades således ta mig igenom sista intervallen även om det blev två korta avbrott. På det hela är jag dock nöjd. Jag var verkligen trött redan innan passet och med tanke på det som inträffade mot slutet så tycker jag att jag (med farfars hjälp) lyckades hantera situationen på ett bra sätt.

Och Elias då? Jo, han hade hög feber men efter lite Panodil så hade han fått upp ångan hjälpligt igen.

Inga kommentarer: