2011-12-07

Snabbdistans 48' @3:30->3:10

Första passet på den nya fas i marathonskissen löd snabbdistans 48' @3:30->3:10, 6' @3:30/27/24/21/18/15/12/10. Alltså en snabbdistans över 48 minuter där farten skulle ökas var sjätte minut från 3:30 ner till 3:10 enligt tidigare angivna schema.

Ett hyfsat hårt pass åtminstone mot slutet då de avslutande 18 minuterna skulle avverkas i 3:15/12/10-fart. Vidare var jag lite osäker på hur kroppen återhämtat sig. I lördags var det tävling, sedan långpass i hygglig snittfart i söndags och sedan två distanspass på måndag.

Jag värmde upp med sex kilometer i ökande fart från 4:30 ner till 3:55. Sedan körde jag lite tempostegringar innan jag påbörjade snabbdistansen. Som väntat var det bara en transportsträcka första halvtimmen. De avslutande 18 minuterna ställde dock högre krav på skalle och ben. De sista 8 minuterna fick jag pressa på ganska hårt och den aeroba ansträngningen övergick till anaerob. Detta var nog dock helt enligt plan eftersom jag hade en fart runt 3:10 vilket trots allt är en hygglig milfart. Kroppen svarade väl inte upp så där perfekt som jag kanske hade hoppats men jag var ändå nöjd att jag mentalt stol pall och jobbade mig igenom passet.

2 kommentarer:

swyzak sa...

Gott avbetat, som bekant är snabbdistanserna mina ofavvisar så jag är impad att du stålsätter dig och betar av pass efter pass som en maskin... På en maskin dessutom!

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Tack för pepp. Jag får kanske tacka min maskin för att den låter mig bete mig som en maskin?