2011-12-29

Snabbdistans 70' @3:33

Trots allt strul med stormen och det påföljande strömavbrottet så lyckades jag bibehålla träningsintensiteten. I tisdags var det återigen dags för en snabbdistans. Det blåste fortfarande väldigt friskt och löpningen blev således väldigt ryckig och därför svårt att hitta en lugn och jämn ansträngningsgrad som är så viktig när det gäller längre snabbdistanser. Tänk er själva att under en tävling hålla på och ödsla krafter med små ryck hela tiden för att hänga på en klunga, ungefär så blev det i blåsten. Ibland medvind och ibland motvind i form av vägg. Sett ur det perspektivet kanske det var bra träning för mig.

Skissen löd 70' @3:40-3:45. Jag vet inte riktigt varför men jag sparkade igång passet och landade de inledande kilometerna runt 3:35 och sedan kunde jag liksom inte förmå mig att ändra detta upplägg. Istället fortsatte jag på detta sätt och snittade således in mitt snabbdistanspass slutligen på 3:33. Kroppen kändes varken seg eller pigg utan bjöd nog bara på sitt vanliga jag. Jag snurrade runt hela passet kring Olympiastadion i centrala Helsinki och en angränsande sjö och hade faktiskt en ganska behaglig resa under den dryga timmen och plusvärdena var även de helt inom de tilltänkta gränsvärdena.