2012-01-12

5x4 km @3:20, PJ: 5' @4:10

Igår var det återigen för ett ganska styggt intervallpass på bandet. Intervallerna var ganska långa och farten hyfsat hög. Till på köpet var kroppen lite sliten så jag var orolig för hur den skulle reagera på en tuff genomkörning.

Skissen var en fortsättning på ett intervallpass som jag körde strax innan avresan till Finlandsladet. Den skissen var 3/4/5/6 km @3:20, PJ: 5' @4:10. Gårdagens skiss var 5x4 km @3:20, PJ: 5' @4:10. Alltså raka fyror istället för en progressivt ökande längd på intervallerna från tre till sex kilometer. Efter all mängdkärning under julledigheten så var det ett tag sedan jag sprang i lite högre farter. På grund av detta kändes det inledningsvis under passet lite ovant att varva upp bandet till 3:20-fart. Efter första intervallen hade jag dock kommit in i det, hittat rytmen och kunde löpa på kontrollerat. Sedan avverkade jag intervall efter intervall utan allt för mycket slitage. Under den femte och sista började jag dock bli sliten. Trippmätaren var då uppe i 24 kilometer men jag lyckades behålla farten på benen och landade in även den sista intervallen. Allt som allt efter lite nerjogg drygt 28 kilometer, ett bra dagsverke.

Ett jobbigt men nyttigt pass och bra för skallen att ta sig igenom trots att kroppen är rätt nerkörd just nu.