2012-01-16

Beordrad vilodag

I fredags genomförde jag mitt sista kvalitetspass i den andra marathonfasen, den som avser stärka den aeroba uthålligheten. Skissen var en snabbdistans över 88 minuter där farten progressivt ökades från 4:00 ner till 3:20/km. Skrivet i löpnotation såg det ut så här: Snabbdistans 88' @4:00->3:20 8' @4:00/3:56/52/48/44/40/36/32/28/24/20. Alltså ökade jag farten var 8e minut och höll ihop löpningen bra under större delen av passet. Under de två sista fartökningarna kom jag upp lite i flås men pulsvärdena höll sig inom rimliga nivåer.

Under helgen var jag dessutom ensam hemma med barnen då Frun åkt på konferensresa till Irlandslandet. Elias och Venla spenderade dock merparten av tiden hemma hos farmor och farfar vilket underlättade det hela en aning samt gjorde att jag Alvar fick lite extra tid att leka med varandra. Till på köpet beordrade Coachen vilodag på söndag. Kroppen har känts lite sliten mot slutet och nu väntar den sista marathonspecifika fasen innan Sevilla marathon. Lika bra att vara lite pigg inför denna avslutning. Så efter 84 dagar med löpträning blev det en vilodag i träningsdagboken. Så synd på en sådan fin svit. Totalt summerades veckan upp till lite drygt tolv mil med två stycken bra genomförda kvalitetspass.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har en svit på över 300 dagar, löpfritt. Siktar på klara helåret. / Nuener

Patrik Engström sa...

Neuner:
Haha, du är det bara att glida ut till den SE-GPS:s mätta 5 km sträckan (alltså förmodligen runt 4500 m) och persa i vår då?