2012-01-26

Dubbelblock

Igår genomförde jag det första av två dubbelblock som ett led inför Sevilla marathon. Redan 10:50 satte jag igång med den första delen för att på så sätt efterlikna tävlingssituationen en aning. Starten för Sevilla går 09:30 och det gäller att snabbt hitta tempo och flyt under loppet.

Sagt och gjort så lade jag Alvar för en liten tupplur aningen tidigare än normalt. Sedan var skissen satt till: 30' @3:45, 40' @3:20, NJ: 5'. Alltså direkt upp i 3:45-fart utan någon som helst uppvärmning och det kändes inledningsvis lite ovant. Efter några minuter var jag dock inne i tempot och rullade på helt utan ansträngning. Benen svarade upp på ett bra sätt vilket skapade en positiv trygghetskänsla. Efter de inledande 30 minuterna i 3:45/km så väntade en tuff körning över 40 minuter i 3:20-fart. Märkligt nog kändes det hur bra som helst och jag kunde beta av kilometer efter kilometer med bra fokus och en puls som höll sig på riktigt låga och fina värden. Efter en femminuters nerjogg så summerade jag ihop det första av dagens två pass till 21.2 km.

Därefter hade jag mindre än fem timmar på mig att återhämta mig innan nästa pass. Någon riktig återhämtning blev det väl inte riktigt tal om, man kan väl kalla det aktiv återhämtning eftersom jag var ganska busy med att hinna leka lite med Alvar, hämta Elias och Venla från skola och dagis samt koka ihop mellis åt ungarna då vi kom tillbaka hem.

Strax efter klockan fem var det dags igen att kliva upp på bandet. Denna gång var skissen satt till 35' @3:45, 8x1000m @3:20, PJ: 2' @3:55, NJ: 5'. Återigen var det bara att varva upp bandet till 16km/h och avverka 35 minuter i 3:45-fart. Benen kändes balsamlena och jag bara rullade med. Ingen stelhet i kroppen och skallen var motiverad och sugen. Efter den dryga halvtimmen så väntade åtta stycken tusingar i 3:20-fart men en hyfsad rask pausjogg på två minuter i 3:55/km. Inga som helst problem här heller trots att jag mot slutet hade över 40 kilometer i benen för dagen. Allt eftersom jag kör mer och mer pass nu i 3:20-tempo så känns det avslappnat och kontrollerat. Mängdtåligheten är även den riktigt bra då jag inte upplevde någon som helst stumhet eller trötthet i benen mot slutet av det andra passet. Pass två summerades upp till 22.2 km och totalt sett för dagen blev det 43.4 km (allt på band). Ett riktigt gott dagsverke!

Sammanfattar de två passen ur dubbelblocket nedan:
1. 30' @3:45, 40' @3:20, NJ: 5'
2. 35' @3:45, 8x1000m @3:20, PJ:2' @3:55, NJ:5'

3 kommentarer:

Fredrik sa...

Det är verkligen brutala pass du laddar in Patrik! Räkna med att vi kommer att hålla tummarna för dig den 19e.

Patrik Engström sa...

Fredrik:

Tack för pepp. Jo träningen har gått väldigt bra och jag har nog aldrig varit i bättre form. Dessvärre har jag informerats väldigt tråkiga nyheter angående Sevilla Marathon. Jag ber att få återkomma om besked då jag fått mer klarhet i ärendet.

5689 sa...

zzzzz2018.10.11
christian louboutin shoes
coach handbags
air max 90
reebok outlet
fidget spinner
coach outlet
fitflops clearance
coach outlet
coach outlet
clarks shoes