2012-01-23

Helg med gott långpass

En lugn helg till ända. Inte så mycket att rapportera egentligen. Barnen var hemma hos farmor och farfar under lördagen och söndag förmiddag. Mamma Marika och jag spenderade lördagen tillsammans med Alvar och lite shopping. Under natten mellan lördag och söndag snöade det en del vilket inte var så uppskattat då jag hade ett långpass aviserat på söndagsförmiddagen.

Skissen för långpasset bestod av en inledande del i 1:40 som skulle springas i normal distansfart. Efter denna väntade en avslutande del i betydligt högre farter. Jag snurrade runt på en runda jag har genom Sollentuna och Akalla och svor lite inombords över all modd som jag tvingades ploga genom. Eftersom snön fallit under natten mot en söndag så var det mestadels oplogat där jag sprang. Hur som helst så var jag tillbaka vid hemmet efter 1:40 och 24 km och körde den avslutande snabba delen på löpbandet. Skissen för denna var 5' @3:52, 5' @3:44, 5' @3:36, 5' @3:28 och 20' @3:20. Jag var lite osäker på hur kroppen skulle reagera mot en tempoökning då jag redan slirat runt ute på modden ett tag. Märkligt nog kändes det riktigt lätt och ledigt och jag bara lät benen rulla igenom. De avslutande 20' som kördes i 3:20-fart kändes hur lätt som helst och trots att detta parti genomfördes mellan km 29-35 så kändes benen väldigt lätta och fina. Jag visste sedan tidigare att mängdtåligheten är riktigt bra men nu fick jag ett kvitto på att även marafarten så sakteligen börjar sätta sig då jag trots mycket mängd i benen kunde springa avslappnat i högre farter. Totalt sett blev det alltså lite drygt 35 km på passet på 2:20. Veckan summerades upp till 13.5 mil innehållandes tre goda kvalitetsass (ett kombinerat som långpass).