2012-01-13

Ny mara

I takt med att den andra marathonfasen (vars syfte är attstärka den aeroba uthålligheten) lider mot sitt slut så har det blivit dags att se sig om efter en lämplig vinter/vår-mara ute i Europa. I samråd med Coachen så har siktet ganska länge varit riktat mot Sevilla marathon som går den 19e februari. Jag har dessutom under en längre tid terrat Unicorn-Linus i hopp om att han ska hänga med mig. Karln är inte bara ruggit snabb och stabil som löpare, han råkar dessutom vara genomtrevlig och ett perfekt resesällskap.

Sagt och gjort så fick jag ett klartecken från honom för någon vecka sedan och tillsammans bokade vi i mitten på veckan flygbiljetter till Sevilla via Madrid. Förhoppningsvis kan vi sparra och hjälpa varandra till två riktigt bra prestationer. Vidare känns mentalt skönt att få bokningen ur världen. Tärningen kastad och målsättningen klar. Nu gäller det bara att fortsätta grunda och slipa på formen ett par veckor till under den avslutande marathonfasen som enkelt kallas den marathonspecifika fasen. Tanken med den är att helt enkelt kalibrera kroppen successivt till tilltänkt marathonfart och ansträngning.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu ryker ditt PB all världens väg!

Patrik Engström sa...

Anonym:

Tack för pepp! Det finns goda chanser till pers om jag får vara hel och frisk samt ha lite flyt med väder under tävlingsdagen.