2012-01-02

Bröllopsdag, nyårsfirande och träning

Första bloggposten för det nya året och det är väl på sin plats med en liten sammanfattning av nyårsfirandet och träningen som bedrivits under helgen?

Jag glömde även redovisa veckans andra snabbdistanspass som jag körde i torsdags. Detta pass var en vidareutveckling av tisdagens snabbdistans (70' @3:33). Passet var utökat med tio minuter och skulle således avverkas i 80 minuter i en fart runt 3:40-3:45. Ute var det rätt bistert väder, kallt och en hel del regn. Passet gick dock ganska bra och jag kunde rulla runt utan direkt slitage och hade snittfarten 3:41/km för passet vilket innebar att jag träffade helt rätt vad gäller ansträngningsgraden.

Under fredag var det bröllopsdag för mig och Frun, den åttonde i ordningen om minnet inte sviker mig. Vi spenderade kvällen på en lyxig restaurang i centrala Helsinki vid namn Farang och avnjöt en avsmakningsmeny på sju rätter och två desserter. Restaurangen har en stjärna i Michelin Guiden och bjöd på en väldigt trevlig smakupplevelse. Efter middagen avslutade vi kvällen med att se filmen The Girl With the Dragon Tattoo på bio. Jag är ett stort fan av Stieg Larssons böcker och måste erkänna att jag tyckte filmatiseringen var riktigt bra.

Under lördag så stundade det lite nyårsfirande men innan dess var det dags för årets sista löppass tillika veckans långpass. Även denna gång hade Coachen skissat upp en ganska saftig historia. Jag skulle vara ute i 2:45 om än i rätt behagligt tempo. Jag hade laddat ganska hårt för det här passet då jag trots allt räknade med att vara ute i knappt 40 km ensam på landsvägarna strax utanför Helsinki. Såväl en fysisk som mental utmaning. Slängde en hastig blick på klockan efter en mil och konstaterade att den gått på cirka 41 minuter och då hade jag medvetet hållit igen. Kroppen kändes riktigt bra och jag hade bra fokus genom hela passet. Efter 34 km testade jag att ta en gel men märkte inte av någon som helst effekt vilket bara bekräftade det jag redan (nästan) visste. Jag behöver inte ta något sådant under mina maror. Jag tappar bara rytm och fokus och kladdar bara ner mig istället. De avslutande 15 minuterna gjorde jag en tempoökning ner till 3:40/km vilket även det kändes kontrollerat. Jag var ute i 2:44 och skrapade under denna tid ihop 41 km där milarna snittades på 41/41/40/38. Självklart för snabbt plogat men kroppen kändes så otroligt bra under passet så det var bara att följa med. Kroppen kändes även väldigt bra under kvällen och på söndagens 20km-distanspass vilket bekräftade att jag klarar av mängden på ett bra sätt och inte slet ut mig i onödan under passet. Totalt sett blev det 17 mil under veckan utan ett enda dubbelpass. Veckan innehöll bland annat två snabbdistanser och ett gediget långpass.

Under lördagskvällen var det nyårsfirande med familjen och Mamma Marikas familj. Tillsammans med barnen åt vi gott och sköt lite fyrverkerier och tolvslaget avhandlades under lugna och kontrollerade former.