2012-01-20

Snabbdistans 60' enligt 6x(5' @3:15, 5' @3:30)

Veckans andra kvalitetspass blev en snabbdistans på 60 minuter som avverkades idag (fredag) under lunchen. Efter tisdagens hårda pass har jag tagit två dagar med lätt distans och kroppen verkade vara bra återhämtad. Efter en lätt uppvärmning på 15 minuter i ökande fart från 4:20 ner till 3:40 så var det sedan dags för snabbdistansen.

Skissen löd: 6x(5' @3:15, 5' @3:30). Alltså en sammanhängande snabbdistans på 60 minuter där farten alternerades var femte minut mellan 3:15/km och 3:30/km. Jag var lite orolig över hur det skulle kännas att springa i 3:15-fart då det var ett tag sedan jag gjort så. Upplevde det dock som om flytet och tekniken stämde bra och jag började jobba mig igenom serie efter serie. Jag hade bra fokus under hela passet och det var väl egentligen bara under sista 'tian' som jag fick pressa på lite. Pumpen och benen var dock med mig hela tiden vilket kanske är de två lugna distansdagarnas förtjänst. Pulsvärdena för passet var väl aningen högre än jag hade räknat med då känslan under passet var så pass bra.

Nytt för passet var att jag äntligen fått arslet ur och lånat hem en fläkt av farmor som jag monterade upp framför bandet. Klart behagligare (eller kanske ska jag skriva mindre varmt) och det hjälpte till att hålla svettnivåerna nere en aning. Trots detta så verkade det som om min goda löpkamrat iPod Nano uppenbarligen har gått svettdöden till mötes. Efter passet gick det inte att skaka liv i den lilla saken trots framstupa sidoläge och intensiv hjärt-lungräddning.

5 kommentarer:

Staffan sa...

Har du IPod Nano 5G så prova att hålla in Meny och den runda valknappen i ca 10 sek för en reset, funkade för mig men en tekniknörd som du har säkert senaste vesionen ;)

LN sa...

Inge fler grillade grodor, men väl en mp3-dvärg.

Patrik Engström sa...

Staffan:

Det är en Nano 6G som jag har. Jag hade länge en Ipod Shuffle och var förtjust i dess lätta och lilla format. Värre var om man villa blanda musik med talböcker. Då önskade man minsann att det fanns en skärm. När sedan 6G av Nano kom i samma format fast med touchskärm så slog jag till direkt och har varit extremt nöjd med den. Ända tills jag nu avlivade den med mitt svett.

Jag har försökt reseta den på olika sätt, starta den i diskläge osv men inget verkar fungera. Dessutom synkar den perfekt med iTunes och går att återställa till fabriksinställningar men skärmen vill ändå inte kicka igång. Jag tror helt enkelt den är stendöd. Väntar tills imorn sedan köper jag raskt en ny. Den är en fantastisk kamrat på långa ensamma löppas och Coachen har aviserat ett 2:20-pass på söndag.

Till kommande intervallpass på bandet så blir det dock utan musik i öronen vilket är lite synd då långa sugande intervaller på band kan underlättas med lite bra musik.

Patrik Engström sa...

LN:

Hellre mp3-dvärgar än grillade grodlår.

Unknown sa...

zzzzz2018.6.9
michael kors outlet online sale
nike roshe run
canada goose jackets
giants jersey
nike huarache
basketball shoes
ralph lauren outlet
yeezy shoes
coach factory outlet
michael kors handbags