2012-01-10

Tillbaka på bandet

Termometern visar några minusgrader och det ligger ett tunt snötäcke på marken. Efter att ha lyxat till det med ett par bra träningsveckor i Finlandslandet där jag kunde springa utomhus på landsvägar så är jag nu återigen förpassad till löpbandet. Egentligen inte mig emot just nu men så fort det blir snöfritt kommer det svida lite i löpsjälen. Jag inledde veckan med två dagar med ren distans då kroppen känts lite sliten och tung.

Jag vet inte om det är vardagen som gör sig påmind eller om det är så att de tunga träningsveckorna gör sig påminda. Hur som helst så försöker jag mobilisera lite till kraft och även pressa på med tre bra kvalitetspass under den här veckan. Sedan stundar den tredje och sista marathonförberedande fasen - den marathonspecifika. Innan den påbörjas ska jag nog ta en liten lugnare vecka för att återhämta mig en aning så att kroppen sedan är mottaglig för den sista hårda ansträngningen innan det är lättning inför årets första marathonlopp. Mer om det snart.

1 kommentar:

Fredrik sa...

Grattis Patrik till en riktigt fin säsong! Kul att läsa hur du öser på med träning nu, ser fram emot att följa din första 2012-mara.