2012-02-22

Backpass

Under gårdagen genomförde jag ett backpass på bandet. Det var minsann inte igår som jag jagade höjdmeter och därför var jag lite nyfiken på att se hur det stod till med backformen. I praktiken hade jag inte sedan början av vintern kört några kvalitetspass med backinslag så skissen som Coachen skickade över såg lite extra spännande ut. Skissen löd: 5x2.4km @3:25 +3, 3:30 +3.5, 3:20 +2, PJ: 2' @4:25 +1. Alltså fem serier på 2.4 km där fart och lutning ändrades efter 800m enligt3:25 +3, 3:30 +3.5, 3:20 +2. Pausjoggen var satt till två minuter i 4:25-fart med lutningen +1.

Efter en uppvärmning som avslutades med några tempostegringar var det dags att sparka igång passet. Jag tyckte det kändes lite ovant och kantigt under första serien men sedan släppte det och jag hittade flytet. Snitt- och maxpuls höll sig väldigt likartade mellan serierna vilket indikerade på att jag med tröskelansträngning kunde avverka dem utan allt för mycket slitage.

På hemmafronten överöses jag med frågor om Japan från barnen. Finns det bilar i Japan? Är alla japaner svarthåriga? Har de badkar i Japan osv. Jag antar att vi alla förbereder oss inför resa på varsitt sätt. Barnen sätt är nog som så ofta att föredra.