2012-02-08

Dubbelblock 2

Igår var det dags för det andra dubbelblocket och skissen var precis likadan som för två veckor sedan. Alltså två pass runt 21 km vardera med en fart i närheten av tilltänkt marafart. Skissen såg ut enligt följande:

1. 30' @3:45, 40' @3:20, NJ: 5'
2. 35' @3:45, 8x1000m @3:20, PJ:2' @3:55, NJ:5'

Som vanligt var jag förpassad upp på bandet och genomförde det första passet medan Alvar sov lunch. Jag rullade lätt igenom de 30 första minuterna i 3:45/km-fart och hade sedan en hyfsat behaglig resa genom de följande 40 minuterna i 3:20/km. Totalt summerades passet upp till 21.2 km på 75 minuter.

Efter passet var det bråttom med att duscha och hinna stoppa i mig lite mat. Allt för att återhämtningen skulle gå så bra som möjligt. Det var nämligen bara fyra timmar till nästa pass. Efter att ha hämtat barnen på skola och dagis så kom farfar över och passade barnen medan jag strax innan klockan fem påbörjade det andra passet.

Även här rullade jag lätt igenom de första 35 minuterna i 3:45/km-fart. Därefter väntade åtta stycken tusingar i 3:20/km-fart med pausjoggar mellan dessa på två minuter i 3:55/km. Benen svarade upp bra och var med mig hela passet. Ingen direkt stumhet trots att jag mot slutet för passet var uppe i en dagsvolym över 40 kilometer. Det andra passet landade in på 22.6 kilometer på 82 minuter.

Sammanlagt för dagen så gav de två passen en mängd på 43.8 km på två timmar och 37 minuter. Känslan var genomgående bra under passen och jag var mycket nöjd över hur kroppen kunde suga upp all mängd utan att gnälla. Pulsvärdena var dock en bit högre än vid förra dubbelblocket så ansträngningen var högre igår. Övriga i familjen är lite snoriga så förmodligen är det något som går. Jag har klarat mig lindigt undan även om jag har lite ont i halsen. Förmodligen kan det vara denna lilla infektion i kroppen som påverkade pulsvärdena negativt.

Inga kommentarer: