2012-02-07

Hönor och hyenor

Dagen till ära är det dags för det andra dubbelblocket. Alltså precis samma upplägg och visa som för två veckor sedan (läs mer här). Så långt inga konstigheter. Jag fortsätter således det förberedande maraupplägget fram tills fredag. Om inte läget i Sevilla drastiskt ändrats då så blir det till att lägga om träningen.

Annars inleddes dagen på ett roligt sätt då dottern mycket noggrant berättade sagan Lejonkungen för mig. Tydligen hade de lyssnat på den på dagis igår och Venla ville därför hemskt gärna berätta den för mig. Dock blev jag lite överraskad över att Simba i hennes version slogs i slutet av berättelsen mot ett gäng hönor.

För en femåring är det som synes en hårfin språklig skillnad mellan hönor och hyenor.

Jag kan dock inte låta bli och undra hur Venla föreställde sig den dramatiska och episka slutfighten mellan det stora och mäktiga lejonet Simba och ett gäng yra och lättskrämda hönor.

Inga kommentarer: