2012-02-10

Konflikten

Fredag och bitande kyla utomhus. Elias inledde morgonen med att fråga mig då han klädde på sig om han behövde sätta på sig kalsongbyxor. Skrattade till åt hans ordval det lät för roligt. Men varför inte? Kalsongbyxor fungerar ju nästan lika bra som långkalsonger.

Jag har fortfarande inte hört något nytt besked varken från Sevilla marathons arrangörer eller det spanska friidrottsförbundet. Om så fortfarande är fallet ikväll så ställer jag in loppet och börjar om på en ny kula mot Stockholm marathon. Självfallet mycket bistert men jag har så sakta insett att läget är på det här viset och redan egentligen börjat blicka framåt. Ingen ide att lägga mer negativ energi på det här.

Som avrundning kan jag kortfattat beskriva vad konflikten egentligen handlar om. Tydligen ska det spanska friidrottsförbundet (RFEA) fått mindre (eller inget?) bidrag från staten i år i samband med det oroliga ekonomiska läget i vissa Europeiska länder. På grund av detta så har friidrottsförbundet höjt de avgifter som de sanktionerade loppen måste betala och detta har vissa arrangörer motsatt sig och därmed är konflikten ett faktum. Väldigt beklagligt. Läget är så att varken internationella eller spanska elitlöpare tillåts starta då de riskerar avstängning via det internationella förbundet IAAF. De enda som tillåts starta är de löpare som tillhör 'distriktet' Sevilla. Jag antar att det handlar om att det är något distriktsmästerskap i samband med loppet och här får de tydligen ställa upp. Men som ni säkert förstår så borde detta rimligtvis innebära att många av elitlöparna inte kommer till start och istället väljer andra lopp. Om detta kommer påverka vissa afrikanska löpare som primärt är ute efter prispengarna vet jag inte men det ska verkligen bli väldigt intressant att se resultatlistan den 19/2.

6 kommentarer:

Johan B sa...

Tu eres un hombre de Sevilla, no?

Patrik Engström sa...

Johan B:
Sevilla är borta. Gone. Kaputt!

Livet är skit.

Börjar om på nytt med de tre marathonfaserna från och med idag med målet Asics Stockholm Marathon. Då kan inget stoppa mig. Inte ens pajaser från Spanien.

Folkesson sa...

För jäkligt förstås. Har själv varit med om inställda fotbollsmatcher utomlands och dylikt, men det här slår allt oflyt i världen. Kom ihåg att det låg utanför din kontroll. Fortsätt kämpa!

Patrik Engström sa...

Folkesson:

Tack för de peppande orden. Jo situationen är nog unik. Ingen på svenska förbundet hade varit med om något liknande. Helt otroligt vilket oflyt man har. Det fanns ju en del olika maror att välja på...

Men som sagt. Nu är det så här. Jag har ställt om fokus mot Stockholm. Då jeflar...

Unknown sa...

www0927christian louboutin shoes
coach outlet
kate spade outlet
supreme clothing
pandora jewelry
yeezy boots 350
true religion jeans outlet
ugg boots
michael kors outlet
ralph lauren uk


Unknown sa...

www1027pandora charms
jordan shoes
ugg outlet clearance
canada goose outlet
bottega veneta
fitflops clearance
canada goose outlet
hogan shoes
asics shoes
michael kors outlet