2012-02-27

Nippon

Vi är anlända till Japan. Resan gick förhållandevis bra. Inga direkta svåra sviter efter den rätt mastiga långflygningen mellan Helsinki och Tokyo. Alvar som inte hade något eget säte röjde väl visserligen runt en hel del men vi lyckades hålla honom under kontroll. Skillnaden mot för sju år sedan (då vi åkte med Elias) var väl att vi nu visste vad som väntade och var bättre mentalt förberedda.

Hur som helst så rullade taxin iväg från vårt hem i Sollentuna 11:15 på fredagen och 10:00 lokaltid i Japan så anlände vi till Narita. Efter en passkontroll och transport från Narita in till Tokyo och hotellet så kunde vi klocka resan från dörr till dörr på ganska exakt 18 timmar.

Väl framme var vi nog rätt mossiga allihopa. Resan i sig sliten en hel del och reser man med tre barn och en hel del bagage så blir slitaget desto större. Lägger man dessutom till en ganska generös jetlag på åtta timmar så har man en riktig räkmacka.

Hur som helst så var planen att hålla oss vakna och på benen åtminstone fram till tidig kväll innan vi gick och la oss. Risken var annars att vi skulle blivit strandade i sägnen och kommit helt fel med tidsskillnaden. Runt tre på eftermiddagen kom min barndomskamrat Hitoshi med familj förbi och även min syster Chiemi. Farmor och Chiemi begav sig därefter hem till henne varvid vi övriga tillsammans med Hitoshi spetsen reggade upp ett japanskt simkort så vi enkelt kunde hålla kontakt samt begav oss och fikade. Senare under kvällen väntade en god traditionell japansk middag på ett litet lokalt hak innan vi alla uppsökte hotellrum och säng för en mycket uppskattad sömnkur.

Inga kommentarer: