2012-02-21

Strax resa till Japan

Det drar ihop sig till den stundande japanresan och jag lovar er att jag är så peppad att jag håller på att gå i taket. Vi bokade resan strax innan jul och redan då oroade jag mig för att jag inte skulle kunna hålla peppet under kontroll och ligga sömnlös om nätterna. Tack och lov hade jag maran i Sevilla att fokusera på. Tävlingen låg ju veckan innan avresan till Japan och skapade en hel del annan välbehövlig typ av huvudbry och lite prestations- och träningsoro. Detta fick till följd att jag bara grottade ner mig och fokuserade helt på maran och hade som plan att då den var avklarad flytta fokus till japanresan istället.

Men så sket det ju sig fullständigt med Sevilla Marathon och då jag tillslut hade insett och accepterat detta faktum så bubblade japanresan upp till ytan och gjorde sig påmind. Och den senaste veckan är det väl mer eller mindre det enda jag kunnat tänka på. Allt som ska packas. Alla presenter som ska inhandlas. Alla maträtter jag måste se till att hinna med och äta. Alla platser jag måste hinna besöka. All familj och vänner som ska träffas. Och framför allt, alla i familjen som måste hålla sig hela och friska fram till avfärd (och gärna under hela vistelsen också naturligtvis).

Så för att lätta lite på alla dessa pressande tankar så begav jag mig igår under förmiddagen till Kiropraktorn för lite service och besiktning av rygg och ben. Jag brukar se till att göra dessa förebyggande behandlingar ungefär var sjätte till åttonde vecka. Ett bra sätt att kontrollera så att inget sitter snett och därmed belastas felaktigt samt för musklerna att få sig en liten omgång. Nyttigt, men stundtals ganska smärtsamt. Det är ingen direkt skön och stimulerande massagebehandling Kiropraktorn utsätter en för.