2012-03-20

Artikel

Dessvärre lite småförkylt hemma just nu. Elias har dragit med en förkylning nu i ett par dagar och det verkar ha påverkat mitt allmäntillstånd en aning också. Jag kan fortfarande rulla distans men väljer att ducka kvalitetsinslagen ytterligare någon dag för att ta det säkre före det osäkra. Dessutom är det säsongspremiär med Premiärmilen nu på söndag så jag vill verkligen inte att den här lilla infektionen bryter ut till en fullskalig förkylning eller något ännu värre.

Dagens ljusglimt var annars artikeln (intervjun?) om mig som idag publicerades på Runner's Worlds hemsida. Hoppas några av er finner den intressant:
Artikeln »

4 kommentarer:

Anonym sa...

Riktigt kul läsning Patrik! Satt faktiskt för någon dag sedan och tänkte på när det skulle bli din tur! :)
/ Daniel

Anonym sa...

Hej Patrik! har en fråga du är jue elit löpare och vill få ut det yppersta av din löpning, varför väljer du att inte köra styrketrän ing och äta kosttillskott, jag är ingen tränings expert, men kan inte dessa delar göra att du kan sänka din marathon tid en del? Tack för en inspirerande blogg hälsar Mikael.

Patrik Engström sa...

Daniel:

Kul att du tyckte artikeln var bra! Men jag står mig väldigt väldigt slätt mot vissa av de som tidigare varit profiler: Musse och Holmén mfl. ;)

Patrik Engström sa...

Mikael:

Styrketräning borde jag definitivt vara bättre på. Jag är svag i många viktiga partier som löpningen belastar och skulle säkert tjäna en del på att stärka upp. Dessvärre behöver jag även ploga en hel del mil för att vara konkurrenskraftig på marathondistansen. Med tanke på jobb och familjesituation finns det helt enkelt inte utrymme att hinna med båda. Då jag tyvärr tycker styrketräning är extremt tråkigt så brukar jag istället välja mil i spåret.

Vad gäller kosttillskott är det något jag inte tror har någon nämnvärd effekt för mig åtminstone. Jag tror hellre på stenhård träning, bra varierad kost och sömn. För min egen del skulle framför allt återhämtningen mellan passen och sömn vara den faktor som skulle förbättra mina prestationer. Kosttillskott tror jag inte skulle påverka den särskilt mycket.