2012-03-04

Hakone och spabad

Japanerna och deras tåg är en väldigt bra kombination.

Under fredagen var det dags att lämna metropolen Tokyo för att istället bege oss söderut till dalsänkan Hakone och dess spabad där bland de varma källorna. Vi mötte upp Farmor och Syster samt min barndomskamrats familj och tillsammans åkte vi snabbtåg från Shinjuju direkt till Hakone. Japanerna kan verkligen det här med att bygga häfta tåg och servicen på dessa är lika högklassig som deras förmåga att hålla tidtabellerna.

Väldigt smaskiga matlådor (bento) på tågen. Lika bra att beställa in tre på en gång!

Väl framme checkade vi in på våra rum. Hotellet vid namn Okada var ett så kallat ryokan, alltså ett hotell i klassisk gammal japansk stil även om alla faciliteter är moderna. Titta gärna på hotellets hemsida för lite bilder på rummen samt baden. Rummen har således olika ytor där en del var tatamimatta och där bäddades det sedan upp futonmadrasser när det var dags att kojsa. Väldigt mysigt och stämningsfullt. Jag diggar sånt här stenhårt och gick mest omkring i min yukata och småmös.

Innan och efter middagen så var det spabad bland olika varma källor i några av hotellets olika badfaciliteter. Det fanns både bad inomhus och utomhus. Jag sparade utomhus badet tills senare på kvällen då barnen gått och lagt sig. Mörkret hade då lagt sig och badet var stämningsfullt upplyst med lite lampor och man kunde sjunka ner i badet och njuta av värmen och lyssna på det porlande vattnet. Kontrasten av det kalla vädret utomhus och värmen i källan var magiskt. Världsklass.

Festmåltid och strikt dresscode med yukata.

Middagen som vi intog mellan baden var även den mycket välsmakande och lyxig. En flerrätters måltid serverades i ett separat rum för oss (13 personer) så vi kunde i lugn och ro samtala och barnen hade även lite yta att springa av sig på. Något som de kanske gjorde lite för mycket men så brås säkert ungarna en hel del på mig och även jag har ju svårt att sitta still allt för länge.

Morgonen därpå (lördag) var det dags för en morgonjogg i Hakoneområdet. Det var bitvis väldigt kuperat eftersom Hakone ligger i en dalsänka mellan bergen. Jag hittade dock en trevlig liten runda i närområdet och kunde njuta av att springa utmed en flod. Att få starta morgonen i Japan med löpning och ljudet av fotsteg mot asfalt samt rinnande vatten var verkligen en härlig inramning.

Senare under lördagen tog vi ett tåg uppför ett berg till en utkiksplats. Dessvärre drabbades Alvar av någon åkomma och fick en mäktig härdsmälta vilket slet lite på omgivningen men kanske mest för föräldrarna (alltså jag och Mamma Marika). Men stackars lille Alvar har nog inte haft det så lätt under resan. Ett extremt tufft program med mycket transporter vilket för honom inneburit rubbade rutiner för mat och sovande samt mycket stillasittande i barnvagnen. Det är inte lätt att turista för en ettåring.

Delar av den traditionella japansk flerrätters måltiden som serverades.

7 kommentarer:

Staffan sa...

Verkar ha varit en fantastisk resa och ett spännande land.

En helt annan fråga: Du gillar ju också Asics Tarther som nu kommit i en ny, blå, version. Har du haft möjlighet att testa den?

Patrik Engström sa...

Staffan:
Nej tyvärr har jag ännu inte haft möjlighet att testa vårmodellerna. Jag ska nog lägga en beställning inom kort och bör då få hem dessa och återkommer självfallet med en rapport.

Men är skon bara i närheten av fjolårsmodellen så är det en hit. Om du dock kan hitta den gröna modellen rabbaterad så skulle jag slå till!

Staffan sa...

Jag har ju kvar mina gröna, har använt dem väldigt sparsamt sedan maj när jag köpte dem, just för att jag vill ha dem fräscha till maran i Stockholm men efterträdaren är intressant ändå!

Martin sa...

Lite hetare tåg än i Sverige...

Patrik Engström sa...

Martin:

Det värsta är att detta är bara ett standardtåg. Jag hann inte med att plåta deras värstingtåg (shinkansen). Nedrans, där snackar vi grymma tåg!

Patrik Engström sa...

Martin:

Och viktigast av allt. Tågen går på utsatt tid. Alltid.

Unknown sa...

www1027


christian louboutin outlet
ugg boots
pandora outlet
canada goose
ray ban sunglasses
valentino shoes
coach outlet online
dsquared2
canada goose outlet
off white clothing