2012-03-23

Prylinköp

Hälsoläget känns som om det går svagt åt det bättre hållet. Lite svårt att avgöra vad som är förkylning och vad som är pollenskit. Svaret ligger nog lite mittemellan även om ebola-hostan självfallet sorteras in under det förstnämnda.

För att försöka kurera mig på bästa sätt så har jag hedrat dagen med lite prylinköp. Idag lanseras nämligen både den 'nya' iPad samt Canons 5D Mark III. Jag har sedan 2009 fotat med 5Dmk2 och varit galet nöjd med den. I och med att Canon nu släpper sin uppföljare med'trean' så har de med många små inkrementella förbättringar (i sann japansk stil) rättat till några av de svagheter som 'tvåan' drogs med. Framför allt ser jag fram emot en kraftigt förbättrad och känsligare autofokus samt möjligheten att knäppa lite fler kort under kort tid (sportfotografering).

Jag lyckades tillhöra några av de få lyckligt lottade som idag på releasedagen kunde åka och hämta ett kamerahus. När en sådan hajpad produkt släpps så är det omöjligt för tillverkaren att tillmötesgå efterfrågan även om prislappen säkert avskräcker en och en annan. Hur som helst, fota är väldigt väldigt roligt och då jag beredd att lägga ut en hel del på både kamerahus och optik.

Förutom Premiärmilen på söndag som jag fortfarande hoppas kunna komma till start på så avser jag spendera större delen av helgen med att försöka fotografera och ber att få återkomma med en djupare analys av huset då jag fått lite mer intryck och åsikter.