2012-03-14

Solsken

Det är fina och härliga dagar just nu. Solen skiner och värmer och utomhus är det torrt och fint. Visst, det blåser lite suligt och allt grus är ännu inte uppsopat från vägarna men våren är verkligen på intåg vilket gör underverk för inspirationen. Att jag sedan är pappaledig och kan njuta lite extra av barnens sällskap och ibland när tillfälle ges sträcka ut benen i soffan gör ju inte saken direkt sämre.

Idag pep jag iväg med Alvar på förmiddagen till en lekpark där jag satte ut honom på grönbete. Alvar klättrade bland klätterställningarna så gott han förmådde och joxade i sandlådan. Jag själv intog supervisor-läge och lät honom hållas medan jag knaprade upp en kanelbulle och drack lite medhavt kaffe från termos.

I samband med denna mysiga stund gick det upp för mig att jag inte har så lång tid kvar på min pappaledighet. Jag har nu varit hemma tillsammans med Alvar i över åtta månader (inklusive en semestermånad) och har bara en månad kvar innan jag förväntas returnera till jobbet. Lite lätt panikkänsla. Visst jag trivs väldigt mycket på mitt jobb men det är trots allt rätt lyxigt att få vara hemma och umgås med barnen på heltid. Här är Sverige unikt och det är bara att buga och bocka för denna fantastiska möjlighet.

Detta är min tredje pappaledighet och jag tror inte det blir flera för mig eftersom fabriken känns hyfsad stängd nu. Nåväl, en månad kvar på denna (sista?) ledighet och jag ska njuta hela vägen in i kaklet.