2012-03-27

Terräng

Efter Premiärmilen så har fokus nu flyttats till nästa delmål - Terräng-SM. Jag har alltså fem veckor på mig att hyfsa till terrängformen men samtidigt ploga en hel del mängd och även vässa upp marathonkapaciteten.

Jag har alltså de två senaste dagarna lämnat den flacka asfalten för att istället logga en del höjdmeter i träningsdagboken. Farfar har varit generös nog att pipa hit under sina luncher för att passa Alvar då han tar en lunchtupplur. Jag har då fått tillfälle att lämna det nu ganska innötta löpbandet och istället få till lite utomhuslöpning i det vackra vårvädret. Eftersom våren varit väldigt torr och fin så har det faktiskt redan torkat upp på de flesta ställen i spåren. Under de två dagarnas senaste distanspass har jag rullat runt på de olika löpslingor som Ursvikterrängen bjuder på. Härligt böljande och bitvis kraftigt kuperad terräng, jag trovs där så det står härliga till.

Det märks att låren inte är helt van att rulla runt på distans med mycket stigningar än. Men så brukar det vara då jag vevar igång terränglöpandet efter en lång period med flacklöpning som ofta är prio då det gäller marathondistansen. Det brukar ta några dagar med lite distans och intervaller för att acklimatisera sig.

Annars börjar pappaupptagenheten lida mot sitt slut. Bara några veckor kvar innan jag måste returnera till jobbet. Jag försöker att inte tänka på det så mycket utan bara fokusera på den lilla tiden jag har kvar hemma med Alvar. Snart är det dags för honom att lämna hemmets trygga vrå och infinna sig på dagis med allt vad det innebär. Min lille Alvar. Tänk vilken härlig tid vi haft hemma tillsammans.