2012-04-13

Comeback

Åtta månaders pappaupptagenhet är över och jag är tillbaka på jobbet och vardagen igen. Blandade känslor angående detta. Jag trivs väldigt bra på jobbet och har många trevliga kollegor som jag gärna uppgås och arbetar tillsammans med. Men det ska erkännas att det är väldigt stimulerande och kul att få möjlighet att under sin pappaledighet umgås så mycket med barnen. Sverige har säkerligen sina brister på vissa områden men när det gäller möjligheten att stanna hemma med minstingarna så ligger vi i framkant.

Jag har i alla fall under månaderna hemma tillsammans med Alvar fått se honom växa upp, sakta men säkert utveckla sin personlighet och ta sina första steg. Det har varit en fantastisk resa och ett privilegium. Samma sak gäller då jag var pappaledig och hemma tillsammans med Elias och Venla när de var små. När jag blickar tillbaka på dessa tillfällen så får jag en genomgod känsla i magen och är väldigt tacksam för att ha fått denna möjlighet.

Samtidigt blir jag lite sorgsen när jag tänker på dessa tider. Fabriken hemma känns mer eller mindre stängd nu och det här var med största sannolikheten sista pappaledigheten och därmed får jag inte fler tillfällen att umgås så mycket med barnen. Självklart lite vemodigt men det är bara att försöka göra det bästa av situationen och blicka framåt. Jag önskar Alvar stort lycka till på dagis och hoppas att han ska hitta många kompisar som han kan dela sin vardag med.