2012-04-11

Inskolning

Det är inskolning för Alvar på dagis.

Det har blivit dags för lille Alvar att skolas in på dagis. Vid tidigare tillfällen har jag skolat in både Elias och Venla under en ganska segdragen process över två veckor då man inledningsvis mest bara går och tittar en kort stund på dagis. Nu tillämpas en mer koncentrerad inskolning. Under tre dagar är jag med Alvar mellan klockan 09 till 15 och är på så sätt hela tiden på plats och delaktig i inskolningen.

Idag var andra dagen och allt har gått väldigt bra hittills. Alvar har fått en hel drös med nya lekkamrater och har med stora ögon sakta men säkert anpassat sig till de nya rutinerna som råder på dagis. Lekstund, sångstund, matstund och sovstund. Allt har sin tid och plats. Rutiner är som balsam för själen!

Även jag har haft det riktigt trevligt och underhållande under dessa två inledande dagar. Att vara med och hjälpa till med alla barnen är riktigt kul och väldigt annorlunda mot det yrkesliv jag normalt sett lever. Enda nackdelen är väl att jag med största sannolikhet kommer bli sjuk. Barnen gnager och tuggar på det mesta som kommer i dess väg och en del är lite snuviga. Tanken på alla baciller som jag inandas under dessa dagar ger mig kalla kårar. Försöker andas så lite som möjligt. Det går så där.

Alvar, på strålande humör.