2012-04-02

Kalas, vinter och långpass

Helgen bjöd på lite olika saker som kan sammanfattas med kalas, långpass och vinterväder. Direkt på lördagsmorgonen var hade vi ett kalas för Elias och hans kamrater på ett ställe som heter Creative Brick Zone. Barnen fick bygga och skapa lite olika Lego-skapelser och samtidigt leka och klä ut sig lite. Kul och framför allt lite annorlunda kalasupplevelse. Elias egentligen år om drygt en vecka men eftersom det stundar en Finlandsresa så passade vi på att ha hans kalas här på hemmaplan innan avresan.

Under lördagen gjorde även vinter comeback. Jag trodde verkligen vi hade lämnat snön och kylan bakom oss men Bore ville annorlunda. Men aprilvädret är som bekant väldigt nyckfullt och det är bara att uthärda den här, förhoppningsvis sista, köldknäppen innan vi går mot ännu ljusare och varmare tider.

Söndagar brukar innehålla två saker för min del. Först ut är det långpass och sedan är det tekniksim och simskola för Elias och Venla. Strax innan lunch stack jag ut på ett långpass där de inledande 90 minuterna avverkades i cirka 4:10-fart. Efter 90'/22 kilometer inledde jag en tempoökning som började med först 25 minuter i 3:24-fart och sedan 15 minuter i 3:13-fart. Det blåste en del och jag behövde ta i en del på de avslutande 15 minuterna. Inte helt lätt att börja kasta in 3:13-kilometrar då man har över 30 kilometer i benen. Långpasset blev ganska exakt 35 kilometer på 2:16 och satte punkt för en bra träningsvecka. Totalt skrapade jag ihop lite drygt 15 mil innehållandes två bra intervallpass (terräng och speed) samt ett långpass med kvalitésinslag.

Efter långpasset och intag av lite kolhydrater bar det av till barnens tekniksim och simskola. Där satt jag sedan av fyra timmar på en betongbänk. Underverk för mina trötta ben och beniga rumpa (läs: bony ass).