2012-04-16

Långpass på band

Helgen bjöd som ni säkert vet på kraftigt varierande väder och temperatur. Jag höll bokstavligen på att sätta i halsen då jag klev upp i lördags och kikade ut bakom rullgardinen. Drivor av snö på marken och än mer som föll från himlen. Detta kryddades upp lite extra med kraftig vind. Jag hade planerat att avverka ett långpass under förmiddagen men vädret gjorde att jag mulnade totalt. Klev tillbaka ner under täcket och tröstdrog mig en halvtimme till innan jag klev upp. Bestämde mig omedelbart för att istället avverka passet på löpbandet.

Sagt och gjort. Efter en stärkande frukost och lite lek med barnen klev jag upp på bandet redo för över två timmar mangel. Egentligen var jag inte så orolig. Skallen brukar nästan alltid leverera och även om det är en såväl en fysisk som mental utmaning att mata långa distanser på bandet så brukar nästan alltid skallen bära mig igenom passet. Skissen från Coachen var 90 minuter i 4:10-tempo och sedan en fartökning under 55 minuter. De 25 första av dessa skulle springas i 3:55 ner till 3:30/km och sedan avsluta med 30 minuter 3:30->3:25/km.

Under den första distansdelen av passet passade jag på att knäcka en film för att få tiden att gå. Underworld: Awakening. Det är nog ingen överdrift att påstå att den knappast kommer vara aktuell för någon Oscar men det var hur som helst ok att vila ögonen på Kate Beckinsale som jag tycker är ganska smarrig. När det var dags för fartökningen plockade jag bort Kate och skärmen och monterade upp fläkten istället som sedan under knappt en timme gjorde ett förtjänstfullt arbete. Totalt rullade bandet i 2:26 och under den tiden hann jag skrapa ihop 37 kilometer. Om jag säger så här: Under två timmar och tjugosex minuter hinner man hata vintervädret ganska mycket.

På söndag var dock det usla vintervädret som bortblåst och istället smälte det i alla hörn och kanter och vårvibbarna var påtagliga. Rullade runt på knappt två mil och hade inte något direkt slitage i kroppen efter gårdagens ganska mastiga pass vilket var ett bra besked om att kroppen klarar av att svälja en hel del mängd.

Totalt för veckan blev det 15 mil utan ett enda dubbelpass. Långpasset på 37 kilometer hjälpte så klart att snygga till siffrorna en aning.

1 kommentar:

Johan sa...

Hej Patrik
Milda makter.. Snacka om mangel ;-)