2012-04-19

Mycket blir det

Mycket att stå i den här första veckan på jobbet. Förutom att tina upp skallen och få upp fullgod fart med alla jobbuppgifter så är det en helt galen vecka med diverse sidoaktiviteter utöver barnens vanliga som fotbollsträning och teknik/simskola. Det är alltså dubbla föräldramöten, fotbollsmöte, fotbollsmatcher, kiropraktikerbesök och tandläkarbesök. För att krydda upp veckan lite extra så ger vi Alvar en liten light-start med avkortade dagar på dagis (hämtar honom lite tidigare) så att han inte får en allt för tuff start från livet i hemmets trygga vrå till dagisverksamheten. Mycket att ta in på kort tid för Alvar och det tar säkert en hel del energi för honom att försöka komma in i de nya rutinerna som livet på dagis innebär. Utöver detta är det också tänkt att jag ska hinna ploga lite mil och hålla igång löpningen. Hittills har det gått bra men när den här veckan är över kommer jag nog pusta ut lite extra.

Jag själv är dock skyldig till två av veckans sidoaktiviteter: kiropraktiker- och tandläkarbesök. Jag brukar se till att besöka kiropraktorn en gång var sjätte vecka för att säkerställa att inget sitter helt snett och skevt vilket förhoppningsvis håller mig skadefri. Det brukar vara nedredelen av ryggen som tar stryk och behöver rättas till. Lite märkligt och läskigt när det knäcks och knakar i ryggen under behandlingen men efteråt är känslan god och rörligheten desto bättre. Lite ska det väl gynna tempot på de kommande tävlingarna också.

Annars är veckans stora orosmoment dagens tandläkarbesök. Gillar inte att lägga mig i patientstolen och få tänderna undersökta. Det som är lite obehagligt är att man (precis som på en bilverkstad) inte har en blekaste aning om besöket kommer resultera i en gigalogantisk ofta oförutsedd utgift. Istället brukar det paradoxalt nog bli så att man lägger sig i stolen, blir skrapad blodig i käften under femton minuter och sedan 'bara' behöver betala 650 kr vilket man då helt plötsligt är tacksam för. Bisarrt.

Lite huvudbry har jag även så här på morgonen om det är socialt accepterat att checka in hos tandläkaren mitt i dagens distanspass? Jag får liksom inte ihop dagen annars och planerar således att ta mig till och från tandläkaren löpandes. Kanske inte helt optimalt hygieniskt (eller träningsmässigt) men en tandläkare som dagarna i ända gräver i folks munnar måste väl tåla synen och doften av en löpare?

3 kommentarer:

David R sa...

Tjena Patrik,
Impad av att du får ihop allt. Mycket inspirerande.
Träffade förresten en klubbkompis till dig som hakade på min klubb Solvikingarna i GBG på ett trevligt intervallpass förra tisdagen, fint med besök från andra klubbar!

Tips angående att minska osäkerheten kring tandvårdens pris tänkte jag föreslå; kör själv det där och då behöver man ju bara hålla koll på premien, då ingår kontroll och eventuella lagningar etc som skulle behövas under året, det som inte ingår är korrigerande åtgärder som tandställning o.dyl men allt lagande och tandhygieniskt täcks av premien! http://www.folktandvardenstockholm.se/om-folktandvarden/fragor-och-svar/frisktandvard/?gclid=COrK28u4wK8CFULN3wodeW1Yww

Johan sa...

Haha, grymt!
Ibland kan man känna sig lite småsunkig när man glider in på Ica i slutet på ett distanspass och kompletteringshandlar till middagen. Skönt då att veta att andra sätter sig i tandläkarstolen. Blir till att planera in nästa tandläkarbesök i ett distanspass helt enkelt. :)

LN sa...

Jag skulle hellre träffa käftis per distans.