2012-04-05

Påsk i Finlandslandet

Åter på finsk mark. Anlände med båten i morse och hade väntat mig vinterväglag som vi blivit förvarnade om innan avfärd. Till min glada överraskning så var det solsken, ett par plusgrader och fina snöfria vägar.

Innan resan till Finland hann jag även med att avverka ett terrängpass i Polisspåret. Skissen var 2x(3'/4'/5'/4'/3'/2'), PJ: 30'', SPJ: 2'. Ambitionen var att köra så hårt att ansträngningen var strax över den jag avser hålla på Terräng-SM i Linköping om några veckor. Det kuperade spåret i kombination med kort vila mellan intervallerna (30 sekunder) gjorde att pumpen fick sig en ordentlig genomkörare. Det går åt rätt håll men jag hoppas ändå förbättra förmågan att klättra i backar framöver. Alla mil jag jagat på flackt underlag i min marathonsatsning har resulterat i att det känns lite ovant att forcera backar.

Tillbaka till Finland. Direkt från båten åkte vi över till Mamma Marikas syster där barnen under dagen fick leka med sina kusiner innan vi fortsatte hem till svärföräldrarna en bit utanför Helsinki. Under dagen rastade jag benen genom Helsinkis centralpark. Fina grusspår som var lite grisiga på grund av snö och nederbörd. Imorgon är det dags för lite stygg snabbdistans. Riktigt sugen på att köra mig helt slut.