2012-04-10

Påsk, löpning och kalas

Elias tar sats och blåser ut åtta stycken ljus.

Påsken i Finland blev en trevlig och skön tillställning. Lite lugn och ro hemma hos svärföräldrarna och barnen fick gott om tid och utrymme att leka tillsammans med sina kusiner. Vädret bjöd på blandad kompott. Ibland gråmulet och uppehåll och ibland snöfall och kyliga vindar.

Dags för tårta och presenter.

Jag hann även med att tillryggalägga några mil på landsvägarna när tillfälle gavs. På fredagen avverkade jag ett snabbdistanspass på 26 kilometer där jag successivt ökade farten från 4:00/km ner till 3:15/km. Dagen efter genomförde jag ett långpass på knappt 33 kilometer. Inte optimalt att köra långpass så nära inpå ett kvalitetspass men eftersom det under söndagen stundade kalas för Elias och sedan hemresa tillbaka till Sverige så fanns det inte utrymme för långpass då. Mot slutet av veckan var jag således rätt sliten i kroppen då jag avverkat två kvalitetspass och ett långpass på fyra dagar. Sammanlagt skrapade jag ihop 16 mil under veckan vilket jag riktigt nöjd med då veckan innehöll en resa fram och tillbaka till Finlandslandet.

Snillen spekulerar.

I måndags fyllde även Elias åtta år. Åtta år! Otroligt vad tiden går. Det är just vid tillfällen som dessa som jag reflekterar över vad som egentligen hänt under dessa år. Normalt sett har man så fullt upp med att hinna med alla vardagssysslor att det sällan blir tid över till lite filosofiskt tänkande. Lika många år som Elias fyller har jag alltså varit far vilket blir nästan en fjärdedel av mitt liv. Känns väldigt märkligt när jag tänker så. Hur som helst så växer grabben sakta men säkert upp och jag är tacksam att jag får vara med på resan.

Millenium Falcon. Galaxens snabbast skepp.

3 kommentarer:

Johan B sa...

8 år = en tredjedel av ditt liv? Evigt ung? :-)

Patrik Engström sa...

Johan B:

Haha, tvivlade inte en sekund på att du (och en annan kollega) skulle hitta räknegrodan.

Nu är misstaget åtgärdat! ;)

Unknown sa...

zzzzz2018.6.9
seahawks jersey
atlanta falcons jerseys
jacksonville jaguars jersey
salomon
adidas nmd
true religion jeans
nike soldes
off white clothing brand
polo pas cher
detroit lions jerseys