2012-05-11

10x(4'/2') @3:20/3:37 + 7' @3:21

I torsdags genomförde jag veckans andra kvalitetspass. Jag valde att sticka ut redan under lunchen då det varslades om regn och kraftig blåst senare under eftermiddagen. Detta visade sig vara ett klokt val, jag fick avverka passet i värmande sol men blåsten var nog där ändå.

Jag är mitt uppe i blyveckan nu och det börjar märkas. Jag har plogat en hel del mil och till på köpet kryddat upp det hela med en stor del kvalité vilket så klart sliter lite mer än jag är van vid. Jag kände redan på uppvärmningen att benen var lite möra och att det skulle bli ett sådant där pass där man inte får någonting gratis.

Värmde upp med 20 minuters löpning från 4:10/km ner till 3:45/km innan det var dags för passets snabba del som var skissat till: 10x(4'/2') @3:25/3:35 + 7' @3:25. Alltså 60 minuter snabbdistans där jag skulle växla mellan 4 minuter i 3:25-fart och 2 minuter i 3:35/km för att sedan avsluta med sju minuter i 3:25/km. Ett på pappret inte så blodigt pass men jag hade på känn att det skulle svida på lite mot slutet då veckans all mängd skulle göra sig påmind.

Trots inte så tipptopp känsla i benen så var skallen med på noterna och fokuserad. Jag avverkade del efter del och det flöt på lite överraskande bra. Framför allt de snabba 4:orna i 3:25 gick snabbare än planerat. Mot slutet av passet började jag dock bli lite sliten och fick bita i framför allt i blåsten. Snittade även in de avslutande 7 minuterna på 3:21/km vilket var snabbare än plan även om jag då var trött. Allt som allt blev det drygt 26 km på 1:34 vilket måste klassas som ett god lunchjogg genom Kista, Sollentuna och Silverdal. Utfallet på passet blev 3:20-fart på de snabba partierna och 3:37/km på de kortare.

Idag blir det två lugna återhämtningspass för att sedan ladda batterierna till lördagens långpass som även innehåller kvalitetsinslag. Återkommer med rapport från det passet.

Inga kommentarer: