2012-05-08

Episkt långpass

Den gångna helgen bjöd verkligen på några löppärlor. Som jag redan delgett er i min förra bloggpost så inleddes helgen med Kungsholmen runt. Fantastisk stämning och pricken över i blev Elias och Venlas härliga insatser på Knatteloppet.

Nästa löppärla under helgen blev söndagens episka långpass. Klockan tio samlades ett gäng genomtrevliga löpare vid Spårets klubblokal vid Stadion för att rasta benen utmed Djurgårdens vackra nejder. Gänget bestod av riktigt välmeriterade löpare. Spåret mönstrade tunga namn som Fredrik Uhrbom, Daniel 'Nubbe' Norberg, Olle Walleräng och den nyligen korade ordföranden Carlborg. Enhörna skickade dit Linus Nilsson medan Vallentuna representerades av Lars 'Laser' Södergård. Vi fick dessutom en alldeles egen hjälpryttare med oss under passet i form av Lidingös Charlotte Schönbeck som hängde med oss på cykel då hon dras med lite besvärande skadebekymmer.

Vi hade alla lite olika tidsmål under passet men stora delar av passet kunde vi springa tillsammans och som ni säkert förstår så fanns det en hel del löprelaterade saker att avhandla med dessa herrar. Mäkta trevligt sällskap och i kombination med vackert försommarväder så var passet en riktig räkmacka.

Walleräng och Södergård dikterade allt som ofta tempot längst fram och i sann kenyansk stil injicerade de lite ryck och tempoökningar då och då. Södergård hade bara loggat 29 km fram till detta långpass och sprang omkring med ett litet leende på läpparna hela tiden. Karln såg nästan nykär ut och upplevde någon form av runners high. Han sprang till och med baklänges när han tyckte det gick för sakta och spexade till det med sin egna tolkning av Michael Jacksons moonwalk. Uhrbom var för dagen iklädd den nya Puma vindjackan han dagen innan vunnit på Kungsholmen runt. Jackan var så ny och prydlig att den nästan gnistrade. Uhrbom sken ikapp med jackan och såg ut att mysa i den. Ända fram tills vi började närma oss 30km-gränsen. Då delgav han oss övriga som var kvar i sällskapet (jag och Linus) att han (av olika anledningar) missat att handla chips dagen innan och nu upplevde en kraftig soppatorsk. Någon kilometer senare såg han lite plågad ut och yrade om cola och chocklad. Sista fem kilometerna fick jag tyvärr avverka utan det trevliga sällskapet som jag njutit av fram tills dess. Rullade runt på lite kuperade vägar vid KTH Campus och Ugglevikskällan innan jag slutligen hade avverkat mina 35 km på exakt 2:30.

Uppstartsveckan efter Terräng-SM summerades till 135 km vilket var helt enligt plan. Det som störde var magskiten jag drabbades av i mitten av veckan. Den höll mig sänkt i någon dag men jag lyckades rida ut den stormen och kunde glatt konstatera att kroppen var tillbaka på full nivå under helgen.