2012-05-28

Helg med extra allt

Målglädje.

Hektisk helg från första stund. Lördagen inleddes med att Venla hade kalas för några av sina dagiskamrater hemma hos oss. Efter att ha anordnat några sådana kalas för Elias så var jag mentalt inställt på att det skulle bli en rejäl uppförsbacke med övertända och sockerhöga barn. Måste dock erkänna att kalaset löpte väldigt smärtfritt. Vi lekte lite lekar med barnen, öppnade paket och åt korv. Sedan hade Mamma M varit så förutseende att hon aktiverade barnen med att dekorera sina egna små tårtor. Barnen fick pyssla och garnera den så gott de kunde och alla var glada och nöjda med sina resultat. Därefter väntade lite skattjakt och sedan var kalaset över. Lite överraskad av hur bra alla skötte sig. Lärdomen från detta är således att det är otroligt mycket lugnare att ordna kalas där merparten av de bjudna är tjejer. Killkalas tenderar till att gå lite överstyr. Milt sagt.Medan Venla hade sitt kalas var Elias bortbjuden på ett annat så det blev lite resande för att plocka upp och hämta honom därifrån. Då båda dessa kalas var över och hanterade så väntade ett av de sista lite hårdare passen inför Stockholm. Ute var det ganska varmt och lite blåsigt men skissen var inte fullt lika blodig som den från i onsdags då det var snabbdistans i 75' @3:23. Nu var den initiala skissen satt till 8km i 3:30-fart och sedan fyra avslutande tusingar i progressivt ökande fart från 3:20/3:18/3:16/3:18. Pausjoggen var satt till 2 minuter i 3:45-fart.

Hittade tempot ganska snabbt men tyckte det kändes lite avigt i blåsten inledningsvis. Allt eftersom så lättade det på och de inledande åtta kilometerna snittades in på 3:24. Då återstod det fyra tusingar och nu började kroppen sända ut riktigt bra signaler. Tusingarna landades in med god känsla på 3:18/3:10/3:07/3:04 och pulsen visade upp riktigt fina nivåer. Lite överraskad över hur lätt det kändes mot slutet trots att pausjoggen var lite snabbare än initial plan, två minuter i 3:40-fart.

Venla njöt av det fantastiska sommarvädret.

Under söndagen var det tidigt uppvak för transport till Elias fotbollsturneringen. Elias lag spelade tre matcher och vann två och Elias gjorde mål i två av dessa. Riktigt kul att titta på grabbarna när de yr runt på planen och försöker vara Messi och Baresi på samma gång. Vädret visade upp lite medelhavsfasoner och pressade på över 25 grader och inte ett mål så långt ögat kunde se. Hettan fortsatte även resten av söndagen och det var således bara att njuta.

Alvar hänger med Farfar.

Avslutade söndagen med ett lätt distanspass och kunde summera upp veckan till lite drygt tio mil. Behöver inte jaga mer mil nu utan jag har den grund jag behöver. Veckans två nyckelpass avverkade jag med både bra resultat och känsla vilket är viktigt att ha i bagaget så nära inpå tävlingen.

Denna vecka kommer jag inte göra många knop. Idag var jag hos Kiropraktorn för att säkerställa att rygg och ben är i bästa form. Imorgon genomför jag ett lite hårdare pass och sedan blir det någon vilodagar och lätt distans fram till tävlingsdagen på lördag. Allt detta tillsammans med fokus på kost och sömn borde ge lite pigga ben och hunger efter att pressa på och bibehålla fokus under 42.2 km på lördag. Det gäller alltså att våga vila nu de återstående dagarna. Man blir inte en bättre löpare sista veckan utan det handlar om att ladda batterierna och hitta lite harmoni inför den urladdning som väntar.

Elias på språng!

2 kommentarer:

Johan B sa...

Tycker att det börjar kännas riktigt pirrigt inför din mara. Kan bara tänka mig hur det måste kännas för dig.

Patrik Engström sa...

Johan B:

Jo det är minst sagt lite pirrigt, försöker att inte tänka för mycket än på tävlingen. Men jag ska försöka njuta och fokusera så mycket som möjligt under tävlingen på lördag.