2012-05-30

Sista rycket

Inte mycket tid kvar att vinka på tills Stockholm Marathon och jag försöker mest att inte stressa upp mig i onödan utan behålla lite lugn och fokus ett par dagar till. Detta är som sagt lättare sagt än gjort men då jag trots allt har några års rutin kring just dessa situationer så börjar jag (med åldern?) lugna ner mig.

Efter att ha vilat benen under måndagen var det dags för liten lätt men naggande god snabbdistans igår. Skönt att sticka ut och få sätta benen i rullning. För mycket lättning eller vila gör bara att kroppen blir knasig och tankarna inför kommande tävling återigen bubblar upp till ytan. Skissen från Coachen var satt till: Uppv. 2km ->3:40, 25' @3:30->3:20, 2x5' @3:17/3:14, Pj: 2'. Precis som förra veckan valde jag medvetet en ganska kuperad och ryckig bansträckning för att få jobba lite extra i stigningarna. Banprofilen på Stockholm är på vissa partier lite böljande så det kan vara bra att träna lite på att hålla fart och press genom dessa partier. Jag värmde upp med två kilometer ner till 3:35/km och sedan var det dags för 25 minuters snabbdistans som snittades in på 3:22/km. Direkt då den var avklarad så var det dags att avverka två stycken femminutersintervaller. Den första femman direkt utan paus avverkades på 3:12/km. Sedan väntade en två minuters pausjogg som lite överraskande gick i 3:35-tempo för att sedan avsluta passet med ytterligare en femminutersintervall i 3:11-fart.

Allt som allt en bra och kontrollerad känsla under passet. Både på den lite längre snabbdistansen och dels på de kortare intervallerna i lite högre fart. Det relativt korta passet slet inte heller nämnvärt på kroppen vilket var uppskattat. Det viktigaste med passet var att komma ut lite och kalibrera benen lite inför kommande drabbning på lördag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer gå grymt bra! Lycka till /Ola

Patrik Engström sa...

Ola:

Tack för pepp. Jag ska göra mitt absolut bästa!