2012-05-22

Sommarvärme

Flera dagar i sträck med sommarvärme i landet nu. Vad är detta? Kan det verkligen vara sommaren som på allvar är på intåg? Efter lördagens ganska mastiga dubbelblock så tog jag en lättare distansdag på söndag innan jag återgick till fullträning igen på måndag.

På dagens (tisdag) distanspass var benen fullt återhämtade och jag behövde nästan hålla igen under passet för att inte pressa på onödigt hårt. Skönt att konstatera att återhämtningen gått snabbt och smärtfritt eftersom det imorgon återigen är dags att avverka ett hårdare pass. Det återstår två nyckelpass denna vecka innan jag under nästa vecka siktar på att lätta ordentligt med träningen. Än rullar jag på med distans uppkryddat med kvalité. Visst ska man våga vila ordentligt innan en mara men jag vill inte än börja tänka för mycket på tävlingen redan nu eftersom det drar en hel del mental energi. Istället dämpar jag detta genom att fortfarande träna på fokuserat. Så, två nyckelpass återstår och lite distansmil veckan ut.

Nästa vecka däremot kommer skilja sig markant från vardagen. Mycket vila, fokus på kost, sömn och laddning i stora portioner. Med lite flax och flyt infinner sig en formtopp och har man ännu mer flyt belönas man med en sådan där dag när allt klaffar och man får det mesta gratis. Om inte gäller det att ha en så hög lägstanivå att man ändå kommer upp till en konkurrenskraftig nivå. Men som sagt, allt det är vill jag inte tänka på just nu. Dessa tankar stoppar jag ner i min mentala byrolåda och plockar upp igenom om knappt en vecka.

Inga kommentarer: