2012-05-02

Valborg

Det blev ett lugnt och städat firande på valborg för den Engströmska familjen. Jag själv jobbade på valborgsmässoafton men hann med ett lugnt och skönt återhämtningspass i solskenet på eftermiddagen. Under helgen hade vi dessutom fått besök två av Mamma Marikas systrar och barn från Finlandslandet. Istället för att transportera ner allihopa till en majbrasa så stannade vi hemma istället och grillade hemgjorda hamburgare.

Väldigt skönt att ha en ledig dag under tisdagen. Passade på att försöka vila ut lite extra och såg till att inte ha för mycket sidoaktiviteter hemma. Strax innan lunch pep vi alla iväg till en simhall och badade. Elias och Venla tränar simning minst en gång i veckan men stackars Alvar har blivit lite lidande och åtsidosatt. Det var dock skönt att se att han höll måttet i bassängen och brassade på allt vad han orkade. När Alvar ser hur hans syskon far fram så vill han ju inte vara sämre själv.

Senare under eftermiddagen hade Elias fotbollsträning och jag passade då på att lämna av honom vid den och avverkade sedan mitt distanspass innan jag plockade upp honom. Återigen härligt väder och det var en befrielse att kunna springa i lätt funktionströja och shorts. Försöker lyssna lite extra på kroppens signaler nu så här direkt efter Terräng-SM. Just dessa lite viktigare tävlingar kan få ett större slitage på kroppen dels fysiskt som psykiskt så det är viktigt att inte för tidigt trappa upp mängd eller intensitet på springandet. Det verkade dock som om kroppen var någorlunda återhämtad och jag har för avsikt att genomföra det första kvalitetspasset i den sista fasen (den marathonspecifika) inför Asics Stockholm Marathon idag.