2012-06-18

10x1000m @3:09->3:00, Pj: 60'' @4:15

Alvar är kraftigt inspirerad av Fotbolls-EM. Ser han en boll hugger han likt en spottkobra.

En skön helg är till ända. Visst, vi hade väl inget vidare flyt med vädret men på det stora hela var det ändå en lyckad helg med en del olika aktiviteter.

För min egen del smygstartade egentligen helgen redan i fredags då det var planeringsdag på barnens skola och dagis varvid jag fick stanna hemma med dem. Medan Alvar tog sig en lunchtupplur så passade jag på att avverka mitt första intervallpass sedan Stockholm Marathon. Allmänkänslan var väl inte direkt på topp. Efter det att jag blivit bra i min ena baksida på låret så har jag istället kämpat med en spänningshuvudvärk samt en ömmande insida på min högra fot. Spänningshuvudvärken är en klassisk reaktion då det är för mycket i gång samtidigt. Jobb, sidoaktiviteter, ta hand om barnen och en del träning. Spänningshuvudvärken är liksom ett sätt för min kropp att säga till att den behöver en lite lugnare period ett tag.

Hur som helst så genomförde jag intervallpass på bandet nere i källaren och det var ruggigt varmt. Jag brukar hålla till på löpbandet där nere under vintern men då är det lite kyligare (åtminstone inledningsvis). Jag körde tio tusingar med en minuts pausjogg enligt: 10x1000m @3:09->3:00, Pj: 60'' @4:15. Alltså tio stycken tusingar där farten ökades från 3:09/km till 3:00/km. Pausjoggen var satt till en minut i 4:15-fart. Det kändes väldigt ovant i dessa högre farter så löpningen blev kantig. Jag tog mig dock igenom intervall efter intervall och på de två sista var det ordentligt jobbigt och värmeslaget nära trots att jag hade monterat en fläkt framför bandet.

På fredag eftermiddag begav sig familjen till sommarstugan i Sala och vi avslutade kvällen med en härlig vedledad bastu tillsammans. Under lördagen regnade det på förmiddagen och vi passade då på att ta det lite lugnt i sommarstugans lugna vrå. På eftermiddagen blev det dock bättre väder och vi spelade då lite boll med barnen och jag stack sedan ut på ett distanspass runt i Salalandet. Det som tidigare var en ömhet eller irritation på insidan av min högra fot hade nu utvecklats till att besvära mig så pass mycket att det påverkar löpningen negativt. Nedre delen av foten är svullen och jag har faktiskt inte en blekaste aning om varför. Jag hoppas innerligen att det 'bara' är en överansträngning men då smärtan delvis sitter på skeletära delar så är jag lite smått orolig över att det är något annat obehagligt. Hur som helst så har jag bokat tid för service och reparation hos Doktor Östberg imorgon och det ska bli väldigt intressant att höra hans dom om foten.

Inga kommentarer: