2012-06-25

Midsommarfirande

Alvar är ett med bollen.

Midsommarfirandet skedde långt borta i de finska skogarna vid en sommarstuga cirka 20 mil nordöst om Helsinki. Vi tog färjan över till Finlandslandet och anlände på morgonen under fredag varvid vi raskt bilade till sommarstugan och anslöt till Marikas familj.

Under midsommarafton belönades vi med vackert soligt väder och svag vind. Detta passade mig utmärkt då jag för första gången på två år sadlade mig upp på aluhingsten och plogade på några landsvägsmil på cykeln. Blev lite överraskad av hur lätt det gick att komma igång med cykeln trots det långa avbrottet. Jag hade dessutom glömt bort hur härligt det kan kännas att susa fram i svag medvind på en ödelandsväg och stenhårt pumpade racerdäck. En grym räkmacka. Midsommaraftonens kväll avslutades med intensivt bastande och sedan fotbolls-EM på tv.

Venla tar ett par löpsteg iklädd den nya sommarklänningen.

Midsommardagen bjöd på hyfsat väder så vi kunde vara mestadels utomhus. Dessvärre blåste det en del vilket jag blev varse om på mitt andra cykelpass. Pressade på intervaller i både med- och vind med otroligt stora differenser mellan snittiderna. Som löpare har jag lärt mig att ogilla vind men som cyklist har jag lärt mig hata den. Hur som helst så var jag tacksam över att kunna cykla ostört under mina pass. Här hemma i Stockholm är det nästan omöjligt och jag måste därför ta mig en bit ut till Drottningholm eller Ekerö för att få cykla i fred. En transportsträcka som jag varken har tid eller lust att genomföra. Jag vill liksom kunna mangla på passet direkt då jag sticker ut nosen genom dörren.

Under söndag var det ruggigt väder. Tio plusgrader och spöregn. Gjorde egentligen inte så mycket då dagen mest spenderades i bilen från sommarstugen ner till Åbo och sedan färjan tillbaka hem. Jag hann precis nätt och jämnt pressa in lite lätt distans på cykeln innan det var dags för avfärd.

Allt som allt en riktigt trevlig och intensiv midsommar i Finlandslandet. Nu återstår det bara två veckor kvar innan semestern. Bara att fokusera och räkna ner dagarna en efter