2012-07-17

Gångna veckans träning

Tänkte passa på att redovisa förra veckans träning. Återigen en bra vecka med både ban- och terrängintervaller samt ett bra långpass under söndag. Veckan landade in på ganska exakt 150 km och kroppen som tidigare upplevts som lite sliten börjar nu svara upp på ett bättre sätt. I takt med att jag matar på hyfsat med mängd och dessutom kryddar upp tillvaron med kvalité så verkar kroppen sakta men säkert rätta in sig i ledet. Vad är det man säger? Fight fire with fire? I sådana fall skulle det kunna tolkas: Fight slitenhet med mängd och kvalité. Klockren översättning.

Mot slutet av veckan försökte jag locka med mig Uhrbom på ett långpass med lite terränginslag. Uhrbom ursäktade sig dock och avböjde mitt generösa erbjudande. Istället skulle han köra 400ingar på Stadion och han hade dessutom lovat sig själv att inte köra fler långpass den här sommaren. Jag påpekade för honom att ett regelrätt långpass börjar först efter 30 km och att jag kunde tänka mig skära ner det en aning (läs: 29 km). Uhrbom kontrade då med att han är gammal medeldistansare och att långpass för dem börjar vid 15 km. Ja ni läser rätt. Det är självaste svenske mästaren på marathon vi snackar om. Nåväl, jag har inlett en övertalningskampanj med att få med mig karln till Japan i februari nästa år då det är Tokyo marathon. Tills dess ska man väl kunna få avnjuta hans sällskap på några långpass?

I brist på sällskap styrde jag istället kosan på söndagsförmiddagen genom Silverdal, Kista, Akalla och ut på Järva fältet. Denna oas av flacka fina grusvägar i vacker natur där man möter förhållandevis få andra löpare. Döm av min förvåning då jag bokstavligen springer på självaste Coachen där. Tillsammans slår vi följe och när jag släpper av honom vid Sundbyberg hade han loggat in mäktiga 43 km och led av allt att döma av lite soppatorsk men höll målfarten in till mål/hemmet. Jag själv fortsatte hemåt och fick ihop 30 km vilket är det längsta jag sprungit sedan jag överlevde naturkatastrofen under Stockholm marathon. Återigen, ett steg i rätt riktning.